Nyheter

– Trenger kraftfulle tiltak mot hat mot muslimer

KrF-statsråd Ida Lindtveit Røse mener den anti-muslimske hærverksaken i Haugesund tydeliggjør at muslimhat er et utbredt problem i det norske samfunnet.

Barne- og familieminister Ida Lindtveit Røse (Krf) i Tøyenparken. Tøyen Sportsklubb.

Forrige uke ble en barnegrav i Haugesund påført en grov anti-muslimsk tekst. På graven stod det blant annet at «muslimer er satandyrkere og at alle må utryddes i konsentrasjonsleir».

En mann i slutten av 30-årene er pågrepet for det hatefulle hærverket, i tillegg til andre trusler og hatkriminalitet.

– Denne hendelsen viser med all tydelighet at det finnes hatefulle holdninger mot muslimer i det norske samfunnet. Det må vi stå sammen og kjempe mot, sier konstituert barne- og familieminister Ida Lindtveit Røse (KrF).

På Udland gravlund i Haugesund ble denne graven skjendet forrige helg. Nå er en mann i 30-årene siktet for det hatefulle hærverket.

Hun mener hendelsen i Haugesund er en forferdelig sak, og synes det er avskyelig at noen har skjendet graven til et barn.

– Mine tanker går først og fremst til familien, som med dette blir påført ytterligere smerte. Hatefulle ytringer som dette hører ikke hjemme noe sted i det norske samfunnet, og spesielt ikke på en gravplass.

Lindtveit Røse påpeker at gravferdsloven er klar: Respekt for avdødes religion og livssyn er en grunnleggende verdi. Selv om De kirkelige fellesrådene driver gravplassene, er en gravplass for alle – uavhengig av religion.

– Hendelser som dette viser at vi trenger mer kraftfulle tiltak mot hatet mot muslimer i vårt samfunn. Alle skal føle seg trygge i Norge.

– Hvordan kan dere politikere jobbe for at slike ting ikke skal skje?

– Regjeringen har satt i gang et arbeid med en handlingsplan som tar for seg diskrimineringen av og hat mot muslimer i Norge opplever. Det er bra denne saken har blitt tatt alvorlig av både politiet og Haugesund kirkelige fellesråd. Sånne hendelser er alvorlige og skal ikke skje.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter