En mann i slutten av 30-årene ble i går siktet for hærverket av en barnegrav på Udland gravlund i Haugesund. Det melder Haugesunds Avis.

Det var forrige helg at en barnegrav ble nedtagget med grov anti-muslimsk tekst. Det stod blant annet at «muslimer er satandyrkere og at alle må utryddes i konsentrasjonsleir».

Senere den påfølgende uken fikk det politiet omtaler som «en utenlandsk familie i nærheten av Haugesund sentrum» et brev som inneholdt et rasistisk budskap som minnet om det på graven.

– Vitneforklaringer og skriften som er brukt på gravstøtten og i brevet, gir politiet grunn til å tro at det er samme person som står bak de to hendelsene, opplyser politiet i pressemeldingen omtalt i Haugesunds Avis.

Mange siktelser

Sør-Vest politidistrikt har den siste tiden etterforsket flere saker der den samme personen er siktet. I midten av juni ble det funnet en bensinkanne med påskriften «legemiddelindustrien er kriminelle svindlere» lenket fast til et gitter utenfor et apotek. I tillegg har han truet en privatperson.

– En mann i slutten av 30-årene er allerede siktet for disse to forholdene. Nå har politiet tatt ut ytterligere siktelse mot mannen, som har bostedsadresse i Haugesund. Politiet har ransaket hjemmet hos siktede, og har gjort beslag som styrker mistanken mot ham. Han er nå pågrepet og siktet for skadeverk og tre tilfeller av trusler, uttaler påtaleansvarlig Kristina Munkejord til avisa.

Kirken får kritikk

Selv om kirkeverge Kjetil Nordstrøm ble gjort kjent med hærverket fredag ettermiddag, forteller at han at han først hadde mulighet til å anmelde saken mandag morgen. Da hadde de ansatte i kirken allerede fjernet og rengjort graven.

Det gjør jobben for politiet litt vanskeligere. Hadde de blitt varslet umiddelbart, kunne de gjort åstedsundersøkelser, forteller etterforskningsleder Jarle Utne-Reiten til Haugesunds Avis.  

– Vi ble litt ivrige. Budskapet var skjemmende og ubehagelig, og vi ønsket å ordne opp av hensyn til besøkende og pårørende, sier kirkeverge Nordstrøm til HA.