Nyheter

Flere har giftet seg i stua si – nå kan det bli nasjonale retningslinjer for hjemmevielser

Flere prester er åpne for å vie folk i deres eget hjem. Preses i Den norske kirke vil se på behov for nasjonale retningslinjer for hjemmevielser med biskopene.

Det er ikke noe nytt at folk i Norge ber om å få bli viet i sin egen hage, eller på annen privat eiendom, og de siste årene har det vært en gradvis oppmykning.

Det skriver avisa Dagen.

Avisa forteller om sogneprest Nils Terje Andersen i Vågsbygd vest for Kristiansand som trolig tilhører en av sjeldenhetene, men som har viet rundt ti par hjemme i deres egne stuer de siste ti årene. Årsaker har for eksempel vært helseproblemer hos noen av gjestene eller brudeparet.

– Det er noe utrolig flott med at kirken kommer hjem til hus og velsigner ekteskap og hjem, sier Andersen, som kaller det kortreist ekteskap og påpeker redusert press om overdådige kjoler og feiring som fordeler.

Dagen har snakket med flere prester som er åpne for hjemmevielser, men ønsker en avklaring på nasjonalt nivå og vil ha like retningslinjer over hele landet.

Preses Olav Fykse Tveit skriver til avisen at han vil ta opp med biskopene om det trengs en videre drøfting om felles nasjonale retningslinjer for vielser hjemme.

LES MER HER:

Olav Fykse Tveit: – Kirken må ikke være naiv

Mange avlyser bryllup, Morten og Johanne flyttet det heller til skogs

Åpner kirken for drive-in-bryllup

---

Fakta:

---

VL anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter