Nyheter

WHO: Pandemien er i en ny og farlig fase

Koronapandemien har kommet i en ny og farlig fase, og den sprer seg raskt, advarer WHO. Torsdag ble det registrert 150.000 nye smittetilfeller.

Det er det høyeste døgntallet som er registret så langt, opplyser sjefen i Verdens helseorganisasjon (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, fredag.

Nærmere halvparten av de nye tilfellene er registrert i Nord- og Sør-Amerika, men det er også store nye smittetall i Sør-Asia og Midtøsten.

– Vi er nå i en farlig fase, advarte Tedros med henvisning til at mange land lemper på smitteverntiltakene.

– Mange mennesker er forståelig nok lei av å holde seg hjemme, og mange land er forståelig nok ivrige etter å åpne opp samfunnet igjen. Men viruset sprer seg raskt, og tiltak som sosial distanse og bruk av munnbind og hyppig håndvask er fortsatt svært viktig, påpekte Tedros.

– Vi oppfordrer alle land og alle mennesker til å være ekstremt årvåkne, la han til.

USA er fortsatt det landet som er hardest rammet, med over 2,2 millioner påviste smittetilfeller og flere enn 120.000 dødsfall. Men tallene stiger raskt også i land som Brasil og India.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter