Nyheter

Finland tar imot 100 barn og unge fra greske leirer

Finland skal ta imot 100 enslige mindreårige asylsøkere fra leirer i Hellas i løpet av de neste ukene, opplyser greske myndigheter.

I tillegg skal Finland ta imot 30 voksne asylsøkere som har familie i landet fra før.

Flere land har den siste tiden sagt seg villige til å ta imot barn fra de overfylte leirene for migranter og flyktninger på de greske øyene. Tyskland har allerede tatt imot 47, og Luxembourg har tatt imot 12.

Sveits, som i likhet med Norge står utenfor fullt EU-medlemskap, har forpliktet seg til å hente 22 unge fra greske leire.

Skal avlaste Hellas

EU har planer om å fordele 1.600 barn i medlemslandene for å avlaste Hellas.

Vårt land har flere ganger skrevet om evakuering av barn i flyktningleirer i Hellas. Les denne artikkelen om Norges respons.

Rundt 38.000 mennesker er for tiden fordelt på fem leirer på de greske øyene, noe som er langt over kapasiteten. Rundt 90 prosent av dem er menn, og anslagsvis 36 prosent er mindreårige.

Flere europeiske land har allerede tatt imot unge flyktninger fra flyktningleirer i Hellas.

Les mer om saken her:

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien er vaktsjef i Vårt Land.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter