Nyheter

Koronafaste NLA-studenter i Peru på vei hjem

Fire NLA-studenter på vei hjem fra Peru. Resten får reise i dag. – Vi er glade og takknemlige, sier NLA-rektor.

1 av 2

14 studenter ved NLA Høgskolen i Bergen har sittet fast i et nedstengt Peru på grunn av koronakrisen. Nå har fire av dem fått plass om bord i et fly fra Lima.

Flyet lettet fra den peruanske hovedstaden søndag.

– Flyet er i rute, og de lander snart på Heathrow, sier kommunikasjonsleder Solfrid Ø. Ebbesen på NLA mandag morgen. Studentene reiser videre til Arlanda i dag, og overnatter der som var planlagt, og er hjemme i Norge i morgen.

NLA har fått bekreftet at resten - ti studenter og to reiseledere - reiser hjem fra Peru i dag.

– Halvparten reiser i dag tidlig fra Lima til Lisboa. De tar fly videre til London og overnatter der, før de ankommer Oslo i morgen. Den siste gruppa - også fem studenter og en reiseleder, drar litt senere i dag fra Lima, til Amsterdam.  Om alt går etter planen, skal hele reisefølget være i Norge i morgen. Det kan fortsatt oppstå utfordringer underveis, men vi håper på det beste, sier hun til Vårt Land.

Stengte grenser

– Vi er svært glade og takknemlige for at det nå ser ut som det løser seg, sier prorektor Svenning Bjørke for utdanning ved NLA Høgskolen. Han leder skolens beredskapsarbeid.

Bjørke forteller at det er svært lite fly i Europa for tiden, og det betyr at studentene må overnatte i Europa på vei hjem, og hjemturen vil derfor ta noen dager.

14 studenter ved NLA Høgskolen i Bergen har sittet fast i et nedstengt Peru på grunn av koronakrisen. Peru stengte grensene sine 16. mars og 26. mars ble karantenen forlenget med ytterligere to uker. Det var NTB som først meldt at de fire førstestudenten skulle få reise hjem.

– Vi sitter innelåst på hotellrommene våre og får ikke gjort så veldig mye enn å se ut av vinduet og spille kort. Dagene går mye i det samme, sa Andrea Brendeford til Vårt Land 22. mars.

Da befant det seg 250 nordmenn i Peru, 200 av dem vil hjem, opplyste den norske ambassaden i Chile som bistår i saken.

Skulle være i fem uker

NLA-studentene i interkulturell forståelse var i utgangspunktet i Peru for å gjøre feltarbeid i forbindelse med en femukers studietur. Bare et par dager inn i oppholdet snudde tilværelsen seg på hodet.

Ryggsekkturister sitter fast

Mandag skal fem studenter og en reiseleder flys hjem. Da vil det fremdeles være ytterligere fem studenter og en reiseleder igjen, ventende på en avklaring. En rekke norske ryggsekkturister sitter også koronafast i Peru, melder NTB.

LES MER:

Nå går vi inn i de harde blikkenes tid. Når vi blir redde, blir vi sinte, sier pyskolog Hedvig Montgomery. Men det skal gå bra, trøster hun

Ubåtmannskap takler kjedsomhet best: Dette kan vi lære av militæret i koronakrisen

Korona­krisen 
har sendt Tore Rem i selvpålagt ­isolasjon med sine eldre foreldre, adskilt fra kone og barn

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter