Nyheter

Første episode av Etter lunsj med Alf Gjøsund

Alf Gjøsund tar imot avtroppende Normisjon-generalsekretær Anne Birgitte Langmoen Kvelland, snakker endetidsprofetier med Truls Åkerlund og spør Ingunn Folkestad Breistein om frikirkelighetens aversjon for teologi.

Etter lunsj blir sendt direkte fra Vårt Lands lokaler i Oslo, men gjestene er, på grunn av koronakrisen, med gjennom video.

Mandag lanseres det nye programmet Etter lunsj med Alf Gjøsund.

Episoden mandag er premieren av programmet, hvor religionredaktør Alf Gjøsund er programleder. Morten Marius Larsen, Vårt Lands journalist med spesiell kompetanse på karismatisk og frikirkelig kristendom, er med som medprogramleder i denne sendingen.

Etter lunsj er direktesendt – klokka 13.00 – og Gjøsund sier han er spent. Han tror og håper alt vil gå smurt.

– Det er jo alltid spennende når det er direktesending. I disse tider kan vi ikke være sikre på noe, sier Gjøsund.

Går av som generalsekretær før tiden

Første gjest i sendingen er Anna Birgitte Langmoen Kvelland, generalsekretær i Normisjon.

I forrige uke gikk hun og Normisjon ut med at hun går av som generalsekretær ved årsskiftet 2020/21. Kvelland skulle egentlig sitte fram til 1. april 2022.

– Det har vært mange tunge tak som har kostet mye energi. Jeg har gitt alt jeg hadde, og mener vi har fått mye til sammen, fortalte Kvelland til Vårt Land.

Endetidsprofetier og frikirkelig teologi-aversjon

Videre i sendingen tar Gjøsund og Larsen imot Truls Åkerlund, førsteamanuensis ved Høyskolen for ledelse og teologi (HLT).

I helgen fortalte Åkerlund om hvordan han som tenåring trodde han ikke ville bli gift, fordi Jesus snart skulle komme igjen. Han mener endetidsforkynnelse har hindret sosialt engasjement. Nå vil Åkerlund bidra til en bedre teologi om «endetiden» for pinsekarismatikere – noe du kan høre mer om i sendingen.

Også med i sendingen er Ingunn Folkestad Breistein, rektor ved Ansgar høyskole. Hun skal prate om frikirkelighetens aversjon for teologi.

Tre dager – tre ulike profiler

Etter lunsj skal etter planen sendes hver mandag, onsdag og fredag klokka 13. Alf Gjøsund vil være programleder for sendingen sammen med Vårt Land-profilene Morten Marius Larsen (mandag) Berit Aalborg (onsdag) og Åste Dokka (fredag.

Mandager har vekt på fri- og lavkirkelighet, onsdager på samfunn og politikk, mens fredager ser på teologi og Den norske kirke.

– Men ingen regel er uten unntak. Og kanskje vil noen bli overrasket over å se sider ved programlederne som de ikke kjente til. Gå inn på nettsidene våre, VL.no, litt før klokken 13 mandag, onsdag og fredag og få med deg alt, oppfordrer Gjøsund.

LES MER:

• Vårt Land lanserer TV-programmet Etter lunsj

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter