Religionsredaktør Alf Gjøsund vil være programleder for sendingen sammen med Vårt Land-profilene Berit Aalborg, Åste Dokka og Morten Marius Larsen.

I mandagens sending vil seerne – om alt går som planlagt – få møte avtroppende generalsekretær i Normisjon Anne Birgitte Langmoen Kvelland.

Håper på tre sendinger i uken

– Dessuten skal vi snakke om endetidsprofetier med Truls Åkerlund fra Høgskolen for Ledelse og Teologi, og om frikirkelighetens aversjon for teologi med Ingunn Folkestad Breistein, som er rektor ved Ansgar høyskole. De vil selvsagt ikke møte opp fysisk i studio, men vi intervjuer dem over video.

Gjøsund tar forbehold om at programledere og intervjuobjekter er friske – og at teknologien fungerer.

– Det er jo alltid spennende når det er direktesending. I disse tider kan vi ikke være sikre på noe, sier Gjøsund, som i første omgang håper å få til tre sendinger i uken.

Frikirkelig kristendom, samfunn og teologi

Målet er en sending på mandager med vekt på fri- og lavkirkelighet. Da er Morten Marius Larsen – Vårt Lands journalist med spesiell kompetanse på karismatisk og frikirkelig kristendom – programleder sammen med Gjøsund. Onsdager ligger hovedvekten på samfunn og politikk, med politisk redaktør Berit Aalborg i studio. Og fredager vil forlagsredaktør Åste Dokka være en av programlederne. Da blir temaet særlig teologi og Den norske kirke.

– Men ingen regel er uten unntak. Og kanskje vil noen bli overrasket over å se sider ved programlederne som de ikke kjente til. Gå inn på nettsidene våre, vl.no, litt før klokken 13 mandag onsdag og fredag og få med deg alt, oppfordrer 
Gjøsund.