VALGKOMITEENS LEDER:

Valgkomiteen i Venstres leder: – Jeg er lei meg, nesten sorgfull

Valgkomiteleder Per A. Torbjørnsen innstilte nylig Trine Skei Grande som fortsatt leder i Venstre. Nå vet han ikke hva som skjer.

– Det er bare en halvtime siden jeg snakket med NTB og sa jeg gledet meg til å legge fram valgkomiteens innstilling og å forsvare Trine på landsmøtet. Da kjennes det jo relativt rart når alt er snudd på hodet bare en liten halvtime senere, sier Per A. Torbjørnsen til Vårt Land.

Lederen for Venstres valgkomité er preget av nyheten om Grandes avgang.

– Jeg er lei meg, nesten sorgfull. Trine har vært en stor leder for Venstre på hele 10-tallet. Det siste året har hun mistet tillit, men hun har likevel klart å stå i dette presset. Nå måtte hun altså gi etter. Jeg har hele tiden vært overbevist om at hun ønsket gjenvalg for partiets beste, ikke av personlige motiv.

– Hva blir prosessen videre for valgkomiteen nå?

– Hva som skjer videre, det lurer jeg også på. Jeg må innrømme at jeg ikke har lest meg opp på hva vedtektene sier om dette, sier Per A. Torbjørnsen.

Leder for Unge Venstre, Sondre Hansmark.
– Vi mener likevel at det er det riktige å gjøre, gitt omstendighetene, sier Unge Venstre-leder Sondre Hansmark. Foto: Henriette Lien Pedersen

Hansmark: – Dette kom om overraskende på

– Jeg synes dette er veldig vemodig, for å være helt ærlig.

Det sier Sondre Hansmark. Unge Venstre-lederen har vært tydelig på at de ønsket å vrake Grande.

– Selv om Unge Venstre ønsket fornyelse, så er det veldig trist å se en partileder gå av på den måten. Jeg vil takke Trine. Så stor Unge Venstre fast ved at Sveinung Rotevatn og Guri Melby står øverst på vår ønskeliste. Jeg håper landsmøtet kan samles om det, sier han.

– Hva er det som er trist ved omstendighetene?

– Det har vært mye bråk i partiet de siste ukene. Det har vært mye lekkasjer, anonyme kilder, krav og oppgjør. Vi skulle ønske at vår partileder gjennom ti år, som har gjort en enorm innsats for Venstre, kunne få trekke seg under litt roligere omstendigheter enn dette, svarer Hansmark.

– Dette kom om overraskende på. Vi mener likevel at det er det riktige å gjøre, gitt omstendighetene, legger han til.

Klok avgjørelse, men trist

– Dette var en klok og riktig avgjørelse av Trine. Samtidig er det trist. Trine har har i mange år vært en god leder for partiet, sier Hallstein Bjercke fra Oslo Venstre.

Bjercke var i utgangspunktet kritisk til Grande. Han ble valgt til valgkomiteleder i Oslo og åpnet for å vrake henne som toppkandidat til valget neste år

VÅRT LAND MENER: Å trekke seg som Venstre-leder er klokt, men avgjørelsen kom flere måneder for sent.

LES MER OM VENSTRE: 

• Her er bråkesakene som står i kø i Venstre – Grande-fred gir ikke ro

• Tross strid og storm i innspurten: Grande får to nye år som Venstres leder

• Lederdrama om Grande og andre topper i Venstre – kaotisk innspurt i maktkamp

• Grande snakker ut om nedtur, Frp og abortkamp

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg er politisk reporter i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

VL anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter