Nyheter

Stenger Betlehem etter korona-utbrudd

Israel forbyr all ferdsel til og fra Betlehem på Vestbredden, dagen etter at palestinske myndigheter stengte området for turister. Koronaviruset er årsaken.

Ifølge israelske myndigheter er tiltaket iverksatt i samråd med palestinske myndigheter. Det kommer etter at sju personer har fått påvist smitte i det israelskokkuperte området.

Israel kontrollerer alle innfartsårer til Vestbredden fra Israel.

Torsdag kunngjorde palestinske myndigheter et innreiseforbud for turister til Vestbredden, samtidig som alle moskeer og kirker i Betlehem ble stengt.

Flere ansatte på et hotell i Betlehem har testet positivt for koronaviruset. Smittekilden antas å være en gresk turist som har vært på tur i Israel og Egypt.

6.000 smittet

Sør-Korea meldte om 518 nye smittetilfeller i går, noe som innebærer at flere enn 6.000 mennesker har fått påvist koronasmitte i landet.

Sør-Korea og Italia er de to landene utenfor Kina som er hardest rammet. Torsdag var det påvist over 3.800 smittede i Italia, og fredag meldte helsemyndighetene i Sør-Korea at de hadde registrert 518 nye tilfeller. Dette bringer smittetallet i Sør-Korea opp i 6.284.

Sju flere hadde fredag også dødd av covid-19, og i alt er 42 mennesker i Sør-Korea nå meldt døde av sykdommen.

Utbruddet i Sør-Korea preges av at 60 prosent av de smittede kommer fra byen Daegu og miljøet rundt den kristne sekten Shincheonji-sekten. Leder Lee Man-hee, som også er grunnlegger av sekten, er pågrepet og anklaget for drap og brudd på smittevernloven.

Italienske myndigheter opplyste i går at 148 mennesker er døde som følge av koronaviruset etter at ytterligere 41 mennesker døde fra onsdag til torsdag.

USA mangler testutstyr

USAs regjering erkjenner at landet mangler utstyr til å teste personer for koronaviruset.

Visepresident Mike Pence sier at Trump-administrasjonen ikke vil kunne nå målsettingen om å levere én million testsett denne uken, melder BBC.

Flere amerikanske delstater har varslet at de ikke har nok testutstyr. Blant annet har ordføreren i New York bedt føderale myndigheter sende mer utstyr. Der har antall smittede steget til 22 det siste døgnet, en dobling fra dagen før.

Så langt har tolv personer dødd av covid-19-viruset i USA, elleve av dem i delstaten Washington. Over 200 personer har fått påvist smitte.

30 nye dødsfall i Kina

De daglige dødstallene etter utbruddet av koronavirus i Kina fortsetter å falle. Fredag opplyste myndighetene at 30 personer var døde siste døgn.

31 personer ble meldt døde av viruset torsdag, også det en nedgang fra 38 dagen før. Fredag melder myndighetene om ytterligere nedgang med 30 nye døde. I alt er 3.042 mennesker meldt døde av covid-19i landet.

Det er registrert 143 nye tilfeller av koronasmitte i Kina fredag.

Samtidig melder landet om flere tilfeller av importert koronasmitte. Kina opplyste fredag at 16 tilfeller av smitte kan spores til utlandet.

MER OM KORONAVIRUSET:

Visjon Norge-predikant ba folk gi penger for beskyttelse mot koronaviruset

Koronafrykt får følger: Avlyser fredagsbønn og fraråder pilegrimsferd

Visjon Norge-Hanvold svarer på korona-kritikken: Det var ren bibelsk lære

Slutt på slike skremmende scener - siste ebolapasient utskrevet fra sykehus

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter