Nyheter

Bjørn Kristoffer Bore kan bli Årets redaktør

Vårt Lands sjefredaktør er nominert til Årets redaktør av Oslo redaktørforening for sitt arbeid med å fornye avisen.

Bjørn Kristoffer Bore har sin første dag på jobb som sjefredaktør i Vårt Land.

Etter kun ett knapt år i redaktørstolen blir innsatsen til Vårt Lands sjefredaktør, Bjørn Kristoffer Bore, lagt merke til i pressekretser.

Hvert år hyller Oslo redaktørforening de mest markante lederne i Oslo-pressen. Torsdag ble nominasjonene for årets pris klare, og juryen har nominert Bore til prisen Årets redaktør, sammen med Camilla Bjørn og Frank Gander, begge fra NRK.

Kraft og vitalitet

Juryen ledes av Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås. I juryens begrunnelse står det om Bore:

«På kort tid har Bjørn K. Bore snudd stemningen i Vårt Land fra negativ til positiv. Endringsarbeidet har gitt avisens verdibaserte journalistikk ny kraft og kvalitet, og i desember 2019 hadde avisen 4500 flere abonnenter enn på det laveste for tre år siden. Bore er en tydelig og entusiastisk leder for et redaktørkollegium han har fornyet, og er også en skarp kommentator.»

Frank Gander er redaktør for NRK Dokumentar og samfunn. Juryen fremhever hans arbeid med sterke, viktige og til dels omstridte journalistiske prosjekter i 2019 og hans strategiske arbeid.

Camilla Bjørn er redaktør for NRK P3, og fremheves for å ha snudd en negativ radiotrend og å arbeide bevisst med å fremme mangfold og dyrke nye talenter.

Flere priser

Oslo redaktørforening deler også ut pris for Årets meningsbærer. De nominerte i denne kategorien er Geir Ramnefjell, politisk redaktør i Dagbladet, Marit K. Slotnæs, debattredaktør i Morgenbladet og Eva Grinde, kommentator i Dagens Næringsliv.

Årets nyskaper blir også hedret av redaktørene. Juryen har nominert Danby Choi, sjefredaktør i kunstmagasinet Subjekt, Kjetil Kolsrud, ansvarlig redaktør i nettavisen Rett24 og Rolf Sønstelie, redaktør i VGTV.

LES MER:

• Vårt Land fortsetter å vokse: – Jeg er overrasket over hvor kraftig veksten har vært

• Siste brikke på plass – til Vårt Land fra Aftenposten: – Alle vet hvem som vinner av David og Goliat

• Vårt Land vil styrke tilliten hos «aktive kristne». Nå med nye redaktører

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter