Nyheter

Trump mottatt med stormende jubel da nytt kristent nettverk ble lansert

Fredag kveld (norsk tid) ble det nye politiske nettverket «Evangelicals for Trump» lansert i USA. Lanseringen kommer som en reaksjon på at en viktig evangelikal avis i en lederartikkel krevde at Trump må gå av.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Lanseringen av nettverket skjedde i megakirken El Rey Jésus Global i Miami 3. januar. Der ble det blant annet utført forbønn for presidenten og han talte for forsamlingen.

– Jeg tror virkelig vi har Gud på vår side. Det tror jeg. Det tror jeg, sa Trump til forsamlingen, til stor jubel. Dette melder kringkasteren CBS.

 

Tro i sentrum

– For at Amerika skal blomstre i det tjueførste århundret må vi igjen plassere troen og familien i sentrum av amerikanernes liv, sa presidenten.

Trump kom i sin tale også inn på det omstridte angrepet mot den iranske general Solemaini og sa at de med drapet «hadde avverget angrep».

President Donald Trump varslet at han ville lansere et nytt evangelikalt nettverk i kjølvannet av at den evangelikale avisa Christianity Today krevde hans avgang i en lederartikkel. De skrev blant annet at Trumps oppførsel var umoralsk og ikke forenlig med det kristne budskap.

Viktig gruppe

Evangelikale kristne har vært en stor velgergruppe for Trump i USA. Om han mister støtte i denne gruppen kan det få store konsekvenser. Men skal man basere seg på mottakelsen presidenten fikk i Miami fredag, er det lite trolig.

Spesielt blant mange latinamerikanske, konservative velgere er han populær. Kirken han besøkte fredag er en av de største kirkene for latinos i USA.

– I vårt miljø er han kjent som en president som står opp mot kommunisme, sosialisme og karteller, har nestleder Tony Suarez i National Hispanic Christian Leadership Conference skrevet på Twitter om hans posisjon.

Nettverket «Evangelicals for Trump» har som mål å samle de forskjellige evangelikale menighetene rundt Donald Trump og slik sikre hans posisjon. Selv om noe data tyder på at unge evangelikalere ikke støtter opp om Trump i like stor grad som sine foreldre står han fremdeles ganske fjellstøtt i disse miljøene.

LES OGSÅ: Trump-kritisk lederartikkel kan få store konsekvenser for kristen avis

Se flere bilder fra Trumps besøk i kirken her (alle foto: Evan Vucci/Associated Press eller AP Photo/Wilfredo Lee)

Supporters of President Donald Trump cheer as he arrives to speak during an "Evangelicals for Trump Coalition Launch" at King Jesus International Ministry, Friday, Jan. 3, 2020, in Miami. (AP Photo/ Evan Vucci)
Attendees watch President Donald Trump on a large screen in an overflow area outside the King Jesus International Ministry, during a rally with the president, Friday, Jan. 3, 2020, in Miami. (AP Photo/Wilfredo Lee)

Også utenfor kirken var det fullt av folk som så Trumps tale på storskjerm.

Supporters of President Donald Trump pray during an "Evangelicals for Trump Coalition Launch" at King Jesus International Ministry, Friday, Jan. 3, 2020, in Miami. (AP Photo/ Evan Vucci)
AP Photo/Wilfredo Lee
Supporters of President Donald Trump pray during an "Evangelicals for Trump Coalition Launch" at King Jesus International Ministry, Friday, Jan. 3, 2020, in Miami. (AP Photo/ Evan Vucci)

---

Fakta:

---

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter