Nyheter

Katolsk prest drept av IS

Nå ber syriske og irakiske prester om at krigen mellom kurderne og tyrkerne må ta slutt.

Housib Petoyan, en katolsk prest fra Syrias armenske minoritet, ble drept av IS mandag kveld.

Det melder Vatican News.

43 år-gamle Petoyan var på vei fra Qamishli i nordøst-Syria til en naboby for å diskutere renovering av kirker da IS angrep bilen han satt i.

Petoyans far, Abraham Petoyan, ble også drept under angrepet. Diakonen i menigheten ble skadet. IS erklærte raskt at det var de som sto bak angrepet på den katolske presten.

Samme dag gikk det av tre bilbomber i prestens hjemby, den ene i nærheten av den katolske kirken. Flere skal ha blitt drept.

Paven ber for presten

Pave Frans uttalte tirsdag at han ber for den avdøde presten og hans far, og for deres familie. Petoyan var gift, og etterlater seg kone og barn, skriver nettsiden Catholic News Agency.

Tirsdag var en rekke sørgende samlet til begravelse i Qamishli.

Området der prestens bil ble angrepet er stort sett kontrollert av kurdiske tropper, som har vært under angrep fra Tyrkia siden oktober, da USA trakk tilbake sine styrker fra området.

Kurdere frykter jihadistisk oppblomstring

Kurdiske ledere har advart mot at «sovende IS-celler» fremdeles befinner seg i området. De mener den tyrkiske offensiven kan føre til en jihadistisk oppblomstring, skriver Reuters. Så mye som 1.000 IS-tilhengere skal ha rømt fra fangenskap den siste måneden, og antall terrorangrep skal ha økt betraktelig.

Biskoper i Syria og Irak har oppfordret den verdensvide kirken om å be om at tyrkiske og kurdiske styrker skal ta slutt, da dette fører til en ytterligere destabilisering av det nordøstlige Syria.

Hjelpeorganisasjoner har trukket seg ut av området, fordi de mener det er for farlig å arbeide der, skriver Catholic News Agency.

• LES MER: Elizabeth Hoff har jobbet sju år i Syria: – Jeg tror ikke lenger at ­mennesket er godt på bunnen

• ERLING RIMEHAUG KOMMENTERER: – Hvorfor har ikke Norge anerkjent folkemordet på armenerne?

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter