Nyheter

«Eks-homofil» skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis

I dag arrangeres et seminar ved NLA høgskolen i Sandviken der det blant annet skal forklares hvordan man kan forlate homoseksuell praksis og følelser. Seminaret vekker kraftige reaksjoner.

Seminaret tar for seg temaene seksualitet, kjønn og identitet. Nettverkene Frimodig Kirke og Til Helhet står bak arrangementet.

Én av foredragsholderne vil også svare på spørsmål om hvordan man kan hjelpe de som ønsker å forlate homoseksuell praksis og følelser, skriver TV2.

Linn-Elise Holtar er student ved skolen. Holtar forteller til TV2 at hun ble sjokkert da hun så plakatene henge flere steder rundt omkring på skolen.

– Jeg synes det er motbydelig, sier hun til TV-kanalen.

Til Helhet vil «bistå de med uønsket seksuell orientering»

På Til Helhet sine nettsider står det at deres formål er å «bistå deg som har en - for deg - uønsket seksuell orientering eller følelser, og som selv ønsker hjelp i prosessen med å finne en annen vei i dette.»

Til Helhet er et nettverk som er startet av «mennesker som ønsker å leve etter Bibelens syn på seksualitet, samliv og ekteskap.» De mener at seksuell identitet ikke er noe som er medfødt, men noe som utvikler seg blant annet i et samspill med betydningsfulle personer, spesielt i oppvekstårene, heter det på nettsidene.

En av foredragsholderne er irske Mike Davidson, som driver organisasjonen Core Issues Trust UK. Tittelen på foredraget hans er «Endring versus sølibat: Det er spørsmålet. Hvordan hjelpe dem som ønsker å forlate homofil praksis og følelser?»

Davidson kaller seg «tidligere homofil» og påpeker at han ikke driver konverteringsterapi , men «psykoterapeutisk støtte, terapisamtaler og rådgivning for uønsket tiltrekning til samme kjønn».

Forstår at folk reagerer

Arve Kjell Uthaug i Frimodig Kirke Bjørgvin har ikke problem med at folk reagerer på teamet.

– Vi har to foredragsholdere til dette arrangementet: Mike Davidson og Øyvind Hasting. Davidson skal blant annet fortelle sin omstridte historie om hvordan han forandret sin seksuelle dragning, sier Uthaug til TV 2.

Han ønsker alle velkommen til foredraget, både de som er nysgjerrige på temaet og de som mener det er motbydelig.

– Så kan folk selv danne seg sitt eget bilde, sier Uthaug.

Det har satt sinnene i kok i Bergen, melder Bergens Tidende og TV2. Flere studenter ved skolen har reagert på at NLA leier ut lokaler til dette formålet.

Pedagogikk-student Gunnhild Hodnekvam sier til BT hun er sint, skuffet og litt lei seg for at skolen støtter et arrangement som bidrar til å diskriminere homofile.

– Jeg synes det er tullete at skolen, som skal være tuftet på forskning og saklig fremstilling av saker, skal tillate et slikt arrangement, sier hun.

LES OGSÅ:

Da han sto fram som homofil, tenkte Daniel Skjevik-Aasberg at det kom til å gå til helvete. I stedet havna den tidligere læstadianeren i en frimenighet i Oslo.

Han var en forkjemper for terapi for homofile. Så kom han ut av skapet. «Jeg tok feil. Vær så snill og tilgi meg».

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter