UTENRIKS:

Amerikanske og israelske jøder blir stadig mer uenige

Den politiske uenigheten mellom amerikanske og israelske jøder øker, viser en ny undersøkelse.

Andelen amerikanske jøder som mener Israel bør avvikle bosetningene som del av en fredsavtale med palestinerne, har steget fra 15 til 25 prosent det siste året, viser undersøkelsen som er utført av American Jewish Committee.

LES OGSÅ: Jøder plages i et økende antall land

Støtter tostatsløsning

Andelen israelske jøder som mener det samme, er til sammenligning bare 6 prosent, skriver Haaretz.

Nesten to tredeler av amerikanske jøder støtter en tostatsløsning med opprettelse av en demilitarisert palestinsk stat på Vestbredden, mens 39 prosent av israelske jøder gjør det samme.

Støtter Trump

Mens nesten 80 prosent av israelske jøder støtter president Donald Trumps håndtering av forholdet mellom USA og Israel, er det bare 37 prosent av amerikanske jøder som gjør det samme, viser undersøkelsen.

Det bor om lag 5,7 millioner jøder i USA, mens det bor drøyt 6,4 millioner jøder i Israel.

LES OGSÅ: En av fire er negative til jøder

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter