Nyheter

Frp vil bruke bistand til å avdekke nettovergrep mot barn

Frps landsmøte har enstemmig vedtatt at bistandsmidler bør brukes til å avdekke overgrep mot barn i fattige land. Det gleder justisminister Jøran Kallmyr.

Gardermoen  20190505.
Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) (t.v.) og Samferdselsminister Jon Georg Dale på Frps landsmøte 2019 på Gardermoen søndag. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Frp vil blant annet gi midler til Kripos for sikre opplæring av lokalt politi i utviklingsland for å styrke innsatsen mot både nettovergrep og andre former for overgrep.

– Norge har en unik mulighet til å gå foran og ta et ansvar der ute for å bekjempe denne djevelskapen, slo stortingsrepresentant Silje Hjemdal fast fra talerstolen på landsmøtet til Frp.

LES MER: Frp: Bruk u-hjelp, avdekk overgrep

Justisminister Jøran Kallmyr takker sitt parti for å ha rettet søkelyset mot denne saken.

– Dette handler om bitte små barn. Vi må sørge for at vi har et politi som kan ta de pedofile. Derfor er vi så opptatt av at politiet skal være på nettet. Kan vi ta de pedofile der, vil det være et viktig forebyggende arbeid, sa Kallmyr, som samtidig rettet en anklagende pekefinger mot Senterpartiet:

– Dere er jo imot politireformen, som handler om nettopp slike ting, sa han.

LES MER: Ulstein: Uaktuelt å bruke bistand som pressmiddel for å sikre flere returavtaler

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter