Nyheter

To tidligere ledere av SVs ungdomsparti har gått til Ap

Både Andreas Halse og Olav Magnus Linge bekrefter torsdag at de har meldt overgang fra SV til Ap. Halse har nå også offentliggjort dette på Facebook.

– Jeg har vært medlem i Ap siden i høst. Men har ingen kommentarer utover det, sier Andreas Christiansen Halse til Vårt Land.

Kort tid etter at Vårt Land kontakter ham legger Halse ut nyheten på Facebook. Der begrunner han det blant annet slik:

«Det er mye jeg kunne sagt om hvorfor medlemskap i Arbeiderpartiet er riktig for meg. Kort sagt handler det om at jeg tror et sterkt arbeiderparti som evner å bygge opp verdiskapningen og bygge ned forskjellene mellom mennesker, er noe av det aller mest avgjørende for hvilket samfunn vi skal leve i fremover,» skriver han. Reaksjonene på innlegget viser at dette er nytt for både tidligere SV-kamerater og for andre Ap-politikere.

LES OGSÅ: «Audun Lysbakken vil trekke Ap mot venstre. Analysen har én grunnleggende svikt.»

Videre sier han at han ikke ville vært foruten årene i SV, men han tror at «de som kjenner meg forstår godt hvorfor jeg har valgt som jeg har gjort.»

Han var leder for Sosialistisk Ungdom, SVs ungdomsparti, fra 2012 til 2014.  Halse har blant annet sittet i Akershus fylkesting for SV. Han stilte som generalsekretær i SV i 2017. Halse tok over etter Olav Magnus Linge. Også Linge har meldt overgang, bekrefter han – for hans del skjedde dette alt i 2017, opplyser han til Vårt Land. Linge var leder fra 2010-2012, og har også vært politisk rådgiver for Bård Vegar Solhjell i den rødgrønne regjeringa.

– Kort sagt endra SV seg litt, verden endra seg en del og jeg endra meg enda mer. Jeg har bare gode ting å si om årene i SV. Men for meg var det rett å melde meg ut, sier han.

Linge legger til at han ikke jobber med politikk nå, men at han mener det er viktig å være med i partiet han stemmer på. Linge er ansatt i kommunikasjonsbyrået Zynk.

LES OGSÅ: SV går inn for handlingsplan mot islamofobi

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter