Nyheter

Flere muslimer tatt inn

Muslimske dialognettverk og ahmadiyya-muslimene er tatt opp som medlemmer i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn etter et år som observatører.

Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) har fått to nye medlemmer etter Islamsk Råd Norge forlot rådet i fjor. Avbildet er STLs generalsekretær Ingrid Rosendorf Joys og spesialrådgiver Anne Sender under et av STLs frokostseminar.

To muslimske organisasjoner ble 25. februar tatt inn som medlemmer i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL). Ahmadiyya-muslimene og Muslimsk dialognettverk (MDN) søkte om medlemskap etter Islamsk råd Norge (IRN) tok en seks måneders pause fra rådet, kort tid etter meldte IRN seg helt ut av STL.

MDN ble opprettet av fem moskeer som brøt ut av IRN i kjølvannet av uro i organisasjonen.

Les også: Islamsk Råd trekker seg.

Blokkert

I fjor skrev Vårt Land at ahmadiyya-muslimene fryktet å bli blokkert av IRN siden medlemskap må enstemmig vedtas i rådet. Ahmadiyya-muslimer blir av mange andre muslimer ansett som kjettere. Begge organisasjonene som nå er tatt inn i STL kom inn som observatører kort tid etter det ble kjent at IRN ikke lenger satt i rådet.

Generalsekretær i STL Ingrid Rosendorf Joys sier at det er vanlig prosedyre at potensielle medlemmer fungerer som observatører i et år før de tas inn som fullverdige medlemmer.

Les også: Flere muslimer vil inn i samarbeidsråd

Ønsket velkommen

– Ahmadiyyaenes og MDNs medlemskap ble enstemmig vedtatt på årsmøtet. De hører naturlig hjemme i samarbeidsrådet, og blir ønsket velkommen med største selvfølge, sier Joys.

Unitarforbundet som også søkte om medlemskap ble ikke tatt opp som medlemmer.

– Det er en liten organisasjon, som allerede er medlem i den lokale dialoggruppen STL Grenland. Det er naturlig at de er medlem der, men ikke i det nasjonale rådet, sier Joys.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter