Nyheter

Vatikanet går for gull

Nonner, munker, prester, sveitsergarden og én 62-år gammel professor er blant medlemmene i Vatikanets nylanserte løpelag.

– Det vi drømmer om er å se Vatikanets flagg blant delegasjonene under lekenes åpningsseremoni, sa Monsignor Melchor Jose Sánchez de Toca y Alameda, som er leder av Vatikanets sportsdepartement, under en pressekonferanse torsdag.

Der lanserte Vatikanet sitt første offisielle sportslag: Vatikan-atletene. Vatikanet har nemlig inngått en avtale med den italienske olympiske komité. Dermed kan det delta i internasjonale konkurranser.

Giovanni Malago, som leder den italienske olympiske komiteen, ønsket Vatikan-atletene hjertelig velkommen på pressekonferansen.

– Bare ikke bli for gode, spøkte han.

LES MER: Det er bedre å være ateist enn hyklersk kristen, mener paven

Vil konkurrere

På kort sikt satser Vatikan-atletene på å delta i «Lekene for Europas små stater», der land med under én million innbyggere kan delta. En annen aktuell konkurranse er Middelhavs-lekene.

På lang sikt er imidlertid OL målet.

LES MER: De beste bør gi noe tilbake til fellesskapet, mener idrettsfilosof

Vatikan-atletene består av medlemmer av Sveitsergarden, som er pavens livgarde, nonner, prester, munker og farmasøyter. I tillegg har en 62-år gammel professor som arbeider i Vatikanets bibliotek fått bli med.

– Vi håper å promotere kultur og løping. Vi formidle budskapet om solidaritet og bekjempe rasisme og vold, sa farmasøyt Michela Ciprietti.

Spiller mot anglikanerne

Vatikanet har hatt et uoffisielt cricketteam i et par år allerede, men dette har først og fremst spilt vennskapskamper mot den anglikanske kirke på turneringer i England.

Kilde: The Guardian.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Ingeborg Misje Bergem

Misje Bergem er bokanmelder i Vårt Land. Hun er tidligere journalist i avisa og jobber for tida med en doktorgrad om fransk samfunnsliv.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter