Nyheter

Hagen kom med råd til Frps forhandlere

Carl I. Hagen ble bedt om å komme med innspill til Frps delegasjon til regjeringsforhandlingene på Granavolden. Partiveteranen setter pris på å bli hørt.

– En ny innvandringspolitikk står høyt oppe på kravlisten, og et eget Innvandrings- og integreringsdepartement er en god idé, sier Frps Carl I. Hagen.

Sammen med justisminister Tor Mikkel Wara ble Hagen invitert til å komme med innspill, skriver Aftenposten.

– Jeg vil gi honnør til partiledelsen for at de involverer stortingsgruppen og andre mye mer enn på Jeløya. Jeg tror ikke ledelsen velger å gå til landsstyret for å få godkjent avtalen, uten at de er rimelig sikre på at den får flertall. De viser en helt annen respekt for grasrota i partiet nå, sier Hagen, som var partiformann i 28 år.

LES OGSÅ: Her står kampen om verdiavtrykkene

Han mener invitasjonen sender et signal om styrke til de tre andre partiene på Granavolden.

– De får vite at våre forhandlere er avhengig av å ha partiet i ryggen.

Ifølge avisen krever han «en blank Frp-seier» i forhandlingene i form av færre innvandrere.

– Dette er viktig for Oslo, som har store integreringsproblemer. Vi bør slippe å ta imot flere flyktninger. Vi har mer enn nok problemer med dem vi har, sier Hagen, som mener dagens 3000 flyktninger er «veldig høyt og ikke bør overstiges».

Han krever også at skatte- og avgiftsnivået ikke må heves, og han vil bli kvitt bompenger, men erkjenner at det siste kan bli vanskelig.

LES OGSÅ: Støtter KrF-krav om eget utviklingsdepartement

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter