Nyheter

Knud Jørgensen er død

Vi vil huske ham som en misjonsleder og kirkeleder av virkelig stort format, sier MF-rektor Vidar Leif Haanes.

Knud Jørgensen skulle egentlig bare tre måneder til Norge, for å gå på bibelskole på Fjellhaug. Men det gikk ikke helt som han hadde tenkt: Han møtte kvinnen han skulle gifte seg med, og endte opp som en av den norske misjonsbevegelsens mest markante skikkelser de seneste 50 årene.

På onsdag døde han i Oslo etter lengre tids sykdom, på sykehus, omgitt av sine nærmeste.

– Jeg vil huske ham som en alltid interessert og god leder og medarbeider, sier rektor Vidar Leif Haanes ved MF vitenskapelig høyskole.

No nonsense

Haanes har kjent Jørgensen siden 1981, da Jørgensen flyttet til Kristiansand for å bli direktør i det internasjonale, kristne massemedia-instituttet IMMI.

– Han var en sterk og tydelig leder. En «no nonsense»-leder av typen som av og til kan være veldig direkte. Men han hadde samtidig evnen til å være omsorgsfull og se mennesker. Han forente disse egenskapene på en sjelden måte, sier Haanes.

Etter å ha gått på Fjellhaug studerte Jørgensen teologi i København. Han arbeidet i Danmarks radio, og fra 1970 med «Evangeliets røst» i Etiopia. Deretter flyttet han og familien til Genève, hvor Jørgensen arbeidet for Det Lutherske Verdensforbund, før de i 1981 vendte tilbake til Norge, hvor Jørgensen blant annet arbeidet for Gå ut-senteret og Kirkens nødhjelp.

Åpen

Etter å ha vært leder for Areopagos i ti år begynte han i 2007 som professor på MF. Fra dette arbeidet trekker Haanes særlig fram Jørgensens egenskaper som en klar og tydelig formidler innen tema som misjon, ledelse og kommunikasjon. Raag Rolfsen, som tok over som direktør for Areopagos etter Jørgensen, beskriver sin forgjenger som en sterk, arbeidsom og engasjert leder.

– Vi husker spesielt hans iherdige innsats for å få bygget opp igjen vårt senter Tao Fong Shan i Hong Kong, etter at det brant rundt årtusenskiftet.

Rolfsen trekker også frem Jørgensens evne til å fremme samarbeid mellom ulike fløyer i kirkelandskapet.

– Selv stod han på en evangelikal plattform knyttet til Lausannebevegelsen. Men han var veldig åpen og ønsket samarbeid. Denne kombinasjonen av trygghet og åpenhet var noe som kjennetegnet ham.

Knud Jørgensen ble 76 år gammel. Han etterlater seg kona Eva og barna Elisabeth, Kristian og Henrik.

LES OGSÅ: Folk flytter raskere enn misjonen

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter