Nyheter

– Familien er i reell fare

Partene bak begjæringen til UNE mener de har nye opplysninger som bekrefter at familien er «ekte» konvertitter.

I begjæringen til UNE, der det også er vedlagt omfattende dokumentasjon, skriver Saxegaard, Håvik og Kipperberg at de har nye opplysninger knyttet til troverdighetsspørsmålet omkring familiens konvertering fra islam til kristendom og til familiens flukthistorie.

De tre understreker at de har hatt og har omfattende kontakt med familien i kirkeasyl på Fitjar og i Hønefoss.

LES OGSÅ: Psykologer: Barn skadet av politiet

Konvertitter

Redegjørelsen dokumenterer at familien siden konvertering og dåp aktivt har forkynt og praktisert sin kristne tro gjennom ulike trosaktiviteter. Både frikirkeledere, kirkeledere i Den norske kirke (Dnk), menighetsmedlemmer fra Nytt Liv, og Dnk som har vært mye og nært sammen med familien de siste årene, bekrefter at de er reelle konvertitter, heter det i begjæringen.

– Straffbart

Ifølge den bekrefter de nye opplysningene at familien ved tvangsretur, står i reell fare for forfølgelse og straff i hjemlandet. Den viser blant annet til at det ifølge Afghanistans islamske lover er straffbart å konvertere til en annen religion, og at en konvertertitt kan dømmes til døden.

Det afghanske ekteparet kom til Norge med sine tre barn i november 2015, og søkte beskyttelse fra forfølgelse i hjemlandet.

Norske asylmyndigheter har flere ganger avslått søknaden, med begrunnelse i at det ikke er fare for forfølgelse eller andre overgrep. Utlendingsdirektoratet og senere UNE har også kommet til at det ikke er grunnlag for å innvilge opphold på humanitært grunnlag.

LES OGSÅ: Ønsker mer ydmykhet

Kritisk

Etter at de kom til Norge har familien oppgitt å ha konvertert til kristendommen, og bedt om at avslaget blir omgjort av denne grunn. Også denne begjæringen er blitt avslått, fordi UNE mener konverteringen ikke var reell.

Som tingretten, ga lagmannsretten i mars avslag på ønsket om å få bli i Norge til saken er behandlet av domstolen. Lagmannsretten konkluderte med at familien ikke har grunn til å frykte forfølgelse ved retur til Kabul og at heller ikke tidligere avslag om opphold på humanitært grunnlag er ugyldig.

LES OGSÅ: Mener konvertitter lyver

LES OGSÅ: Krever unnskyldning fra Wara

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter