Nyheter

Sjefsbiskopen tilbakeviser Listhaugs kirkekritikk

Biskop Helga Haugland Byfuglien reagerer kraftig på Frp-nestleder Sylvi Listhaugs anklager om at kirken har blitt en arena for politikk fremfor forkynnelse.

Biskop og preses i Bispemøtet Helga Haugland Byfuglien forsvarer i et innlegg i Dagbladet hvorfor Den norske kirke har engasjert seg i flyktningpolitikk og klimapolitikk de siste årene.

Anklager

Bakgrunnen er Sylvi Listhaugs bok Der andre tier, der Listhaug anklager ledende biskoper og prester, inkludert Haugland Byfuglien, for «å la kirken vår råtne på rot ved å gjøre den til en arena for politikk i stedet for å forkynne den kristne tro».

– At kirken ikke skulle gå inn i store tema som berører menneskeverdet og skaperverket, vil gjøre den kristne forkynnelse tannløs og løsrevet fra sin samtid. Kirken kan neppe forkynne et radikalt nestekjærlighetsbud uten at det inkluderer vårt ansvar for flyktninger. Kirken kan ikke forkynne et budskap om skaperverket uten å ta på alvor menneskeskapte klimaendringer, skriver Haugland Byfuglien.

LES OGSÅ:

Sparker til KrF og kirke i ny bok

– Listhaug tar avstand fra oss som kristne

Advare.

Biskopen er imidlertid enig i at kirken ikke skal drive med praktisk politikk og mene noe om antall kvoteflyktninger eller konsesjonsrunder i oljenæringen

– Ulike politiske løsninger kan være like moralsk høyverdige. Men kirken må advare mot talemåter som legger opp til at vi kan slippe å bli utfordret av mennesker på flukt, eller slippe å se vårt ansvar i møte med klimautfordringer, skriver hun.

LES OGSÅ:

– Bilde av korsfestet Listhaug bommer totalt

Mister troen på Listhaug

©NTB

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter