Nyheter

– Listhaug tar bevisst avstand fra oss kristne

Kommentator i Norge Idag, Trine Overå Hansen, mener Sylvi Listhaug tar avstand fra kristenfolket for å posisjonere seg for mer makt i Fremskrittspartiet.

– Hun er mer opptatt av sin karriere i Fremskrittspartiet enn av kristne verdier og velgere. Behandlingen av kirkeasylantene i Sunnhordland er lite lurt om hun ønsker å bevare sin status hos kristne velgere. Jeg tror hun bevisst markerer avstand for å posisjonere seg i Frp, sier Trine Overå Hansen, kommentator i den kristne ukeavisen Norge Idag, som tradisjonelt tilhører høyresiden i norsk politikk.

I februar gikk politiet inn i bede-
huset til menigheten Nytt Liv på Fitjar og hentet ut en afghansk familie. Familien har søkt om asyl fordi de er kristne konvertitter, men er ikke blitt trodd av utlendingsmyndighetene. Derfor søkte de om kirkeasyl i menighetsbygget. Politiet argumenterer for uthentingen med at bygget ikke er et kirkebygg, og at de dermed ikke har brutt kirkeasylet. Justisminister Sylvi Listhaug har sagt at hun har full tillit til politiets håndtering av saken, til massiv kritikk fra store deler av Kristen-Norge.

Hansen mener at dette bare er ett eksempel på at Listhaug ikke ønsker å være kristenfolkets røst.

– Det er ikke lenge siden hun gikk inn for homoekteskap. Det begrunnet hun med at verden har gått videre. Hun har også nylig tatt avstand fra TV-kanalen Visjon Norge. Hun vet hva hun gjør, så dette er bevisst distansering, sier hun.

Brukte korset

Da Sylvi Listhaug talte på Oslo Symposium, en konservativ storsamling som blant annet Norge Idag står bak, ble hun ønsket velkommen til en samling av «listhaugianere» – ett ordspill på haugianerne, etterfølgerne av Hans Nielsen Hauge.

– Har du vært en «listhaugianer»?

– Jeg er ikke spesielt naiv, og har også tenkte at hun bruker korset ekstra i de sammenhengene der det er nyttig. Nå viser hun hva hun står for, og det er ikke noen typisk kristen politiker vi ser i Listhaug, sier 
Hansen.

– Få verdipolitikere

Hun har bakgrunn som nestleder i Partiet De Kristne (PDK), men gikk brått av etter konflikt med partileder Erik Selle høsten 2016. Hansen er nå «partiløs». Hun ser ingen naturlige arvtakere etter Listhaug.

– Det er ganske få tydelige, kristne verdipolitikere i Norge. Jeg håper at PDK skal gjøre det bra, for de har et godt program. Jeg håper også at kampen mot sperregrensen kan gjøre at KrF finner tilbake til røttene og ser at de viktigste velgergruppene er på Sør- og Vestlandet, sier hun.

I Frp er det bare samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen hun ser utmerker seg som kristen politiker

– Men han har ikke markert seg i kristne kjernesaker, sier hun.

– Kristenfolket er bestyrtet

Anita Apelthun Sæle, som også er kommentator i Norge Idag, frykter for livet for asylsøkerne hvis de blir sendt ut.

– Jeg tror kristenfolket er veldig bestyrtet. Kirkeasylet er nødvendig som en sikkerhetsventil fordi det blir gjort feil i forvaltningen. Listhaug har sagt at hun har full tillit til politiet. Det er det ikke grunn til å ha. Vurderingen er feil og resultatet kan bli 
katastrofalt,

– Påvirker dette tilliten som de evangelikale har til Listhaug?

– Dette er veldig alvorlig, ikke bare for hennes status, men også for regjeringens, sier Sæle.

Støtter 364 dager i året

Assisterende redaktør i Norge Idag, Bjarte Ystebø har tidligere sagt at han tror politiaksjonen mot kirkeasylantene var dårlig skjønn fra politiets side, og at han avventet et svar fra Listhaug. Nå når svaret har kommet, skriver han følgende i en tekstmelding fra Israel, der han er på reise.

«Jeg støtter Sylvi Listhaug 364 dager i året, men her er hun dårlig informert og er i ferd med å gjøre en feil som kan koste liv. Hun bør stanse denne utsendelsen.»

Han kaller politiaksjonen for «revestreker» og vurderingen om at bedehuset ikke er et menighetslokale for «feil».

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter