Nyheter

– Vi skal saft suse ikke droppe gudstjeneste!

Rikspolitikere har blandet seg inn i debatten etter at en skole på Nord-Sjælland droppet den årlige julegudstjenesten.

– Vi er et kristent land. Derfor har vi kristne tradisjoner. Det skal vi saft suse ikke sløyfe i multikulturalismens navn, skriver folketingsmedlem Marie Krarup for Dansk Folkeparti på Facebook.

Mandag ble det kjent at Gribskolen på Nordsjælland dropper den tradisjonelle julegudstjenesten for å ta hensyn til barn som ikke er protestantiske.

– Julegudstjenesten er forkynnende, og det må være opp til den enkelte familie om de ønsker å delta i julegudstjenster i privat regi, skrev rektor Marianne Vedersø Schmidt til foreldrene, ifølge dansk TV2.

LES OGSÅ: – Å tøye grensene for hva som er «religionsutøvelse» for langt er uheldig.

Misforstått

Både statsminister Lars Løkke Rasmussen (Venstre) og undervisningsminister Merete Riisager fra Liberal Alliance har gått hardt ut mot gudstjenestekuttet.

– Man skal ikke avskaffe sine tradisjoner fordi noen elever har annen bakgrunn. Det er misforstått hensynstagen, sier Riisager til TV2.

Hun mener det ikke er måten å drive integrasjon på.

– Tvert om. Vi skal ønske elevene velkommen med de tradisjoner som vi har og ikke tone ned vår egen kulturarv, sier hun.

LES INTERVJUET MED STAVANGER-REKTOREN: – Det er helt opp til foreldrene å definere hva som er støtende og hva de ikke vil at barna skal delta på.

– Ikke-religiøse

Ifølge Kristeligt Dagblad er det mange skoler med stor innvandrertetthet som går i kirken før jul. Religionssosiolog Brian Arly Jacobsen ved Københavns universitet har bare én gang hørt om at muslimske foreldre tar opp problemet.

– Misnøyen mot juleavslutninger i kirken kommer ofte internt fra lærergruppen som mener at skolen ikke skal bruke tid på dette. Andre ganger har det vært ikke-religiøse foreldre som har klaget på at barna deres skal i kirken, sier han til Kristeligt Dagblad.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter