Nyheter

Ryddet opp etter korrupsjonsanklager

Det Norske Misjonsselskap har bestemt å gjenoppta den økonomiske støtten til Den gassisk-lutherske kirken på Madagaskar.

– Vi er smertelig klar over at arbeidet har vært skadelidende i perioden hvor penger har vært holdt tilbake, sier Jeffrey Huseby, generalsekretær i Det Norske Misjonsselskap (NMS).

NMS mottok i januar en uren revisjonsberetning for 2015 for regnskapet til ledelsen i Den gassisk-lutherske kirken på Madagaskar (FLM). I slutten av september viste en halvårsrapport at kirkeledelsen ikke hadde gjennomført de tiltakene som NMS og FLM var blitt enige om i januar.

LES OGSÅ: Slik ønsker den avtroppende biskopen å bli husket

Ryddet opp

Flere aviser på Madagaskar og enkelte observatører satte i høst spørsmålstegn ved gjennomføringen av valget i Den gassisk-lutherske kirken. Det har blant annet vært beskyldninger om korrupsjon.

Bruddet på avtalen mellom partene var grunnen til at overføringene ble stoppet.

Nå melder NMS at de ikke har mottatt dokumentasjon som viser mislighold av organisasjonens eller Norads penger, og de gjenopptar derfor støtten til kirken.

– Det er derfor en stor lettelse at arbeidet med å dele tro, bekjempe urettferdighet og utrydde fattigdom, nå kan fortsette på Madagaskar, sier Huseby.

LES OGSÅ: Frykter korrupsjon på Madagaskar

Nye føringer

Han sier den nye kirkeledelsen har tatt tydelig tak i de regnskapsmessige utfordringene som NMS har pekt på og at det nå foreligger det en ny manual for økonomisk forvaltning i FLM.

– Denne er utarbeidet av kirken selv og er forankret i kirkens ledelse. Dette er gode og tydelige signaler fra FLM, sier NMS-general Jeffrey Huseby.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter