Nyheter

Sykehjem vil ikke oppheve hijab-forbud

Får refs fra Likestillingsombudet, men holder fast på uniformsreglementet.

Likestillings- og diskrimineringsombudet mener Blidensol sykehjem i Stavanger bryter loven ved å nekte ansatte å bruke hijab på jobb.

LES OGSÅ: DNB utelukker ikke egne tilbud til muslimer

Nekter å snu

Ombudet har vurdert sykehjemsstyrets vedtak om å nekte de ansatte å bære religiøse eller politiske plagg på jobb. Konklusjonen er at vedtaket er i strid med forbudet mot diskriminering på grunn av etnisitet, religion og livssyn. Styret ved Blidensol vil ikke snu i saken:

– Styret har nylig mottatt Likestillings- og diskrimineringsombudets vurdering av sykehjemmets vedtak om generell og nøytral uniform, og styret forholder seg nå til den klageretten og klagefristen som er gitt oss, skriver nestleder i driftsstyret ved Blidensol, Kirsten Smedvig, i en e-post til NRK.

Har fått kritikk

LDO er en rådgivende, og ikke en lovgivende, instans. Vedtak kan klages inn for Likestillings- og diskrimineringsnemnda, som gir saken ny vurdering.

Stavanger kommune, som Blidensol har en driftsavtale med, har kritisert det privatdrevne sykehjemmet for forbudet og sagt at de forventer at sykehjemmet innretter seg dersom vedtaket viser seg å være lovstridig.

LES OGSÅ: Jule­tradisjonen som ikke passer inn

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter