Nyheter

Vil ha flere ansatte i IRN

Som et tiltak for å 
rydde opp i Islamsk Råd Norge ønsker de å ansette en ekstra person for å 
avlaste generalsekretæren.

Onsdag ettermiddag møtte ledelsen i Islamsk Råd Norge (IRN) til sitt årlige møte med Kulturdepartementet. Møtet skulle egentlig funnet sted i juni, men ble utsatt på grunn av bråket i organisasjonen og styrets avgang bare et par dager i forveien.

– Det var et positivt møte, sier midlertidig styreleder i IRN, Kebba Secka.

LES OGSÅ: Imam kalte 11/9 for jødisk konspirasjon - nå skal han velge nytt styre til Islamsk Råd

Vurderer statsstøtten

Møtet er en del av departementets årlige oppfølging av sine tilskuddsmottakere på tros- og livssynsfeltet. På disse møtene legges 
det fram rapport for foregående år, og søknad om midler for neste år.

Kulturdepartementet forteller at IRN også redegjorde for hvordan situasjonen i organisasjonen er nå. På bakgrunn av redegjørelsen onsdag vil departementet avgjøre om den resterende delen av statsstøtten for 2016 skal utbetales. Konklusjonen er ventet om et par dager.

Etter planen skulle Islamsk Råd fått 650.000 kroner i statsstøtte inn på sin konto i juni. Men utbetalingen holdes tilbake av departementet.

Secka leder arbeidsutvalget som skal undersøke personalsaken mot generalsekretær Mehtab Afsar. Det forrige styret i IRN gikk av fordi de ønsket å sparke Afsar, siden han ikke tilfredsstilte deres krav til posisjonen.

KOMMENTAR: Islamsk Råd fra vondt til verre

Vil avlaste

– Et av tiltakene vi ønsker å gjøre er å ansette en person for å avlaste IRNs generalsekretær. Det er ikke mulig for ett menneske å rekke over alt det som er forventet av generalsekretæren, sier Secka.

Per i dag er generalsekretæren den eneste ansatte i IRN. Secka ser for seg at den nye stillingen vil få ansvar for mye av det administrative arbeidet som til nå har vært generalsekretærens oppgaver.

Hvilken betydning dette har for saken mot Afsar er fortsatt uvisst. I Vårt Land onsdag uttalte styreleder i Rabita-moskeen, Basim Ghozlan, at mange begynner å bli utålmodige.

– Vi ser ikke at noe blir gjort med hovedårsaken til konflikten i rådet, som er personalsaken mot generalsekretæren.

LES OGSÅ: Ville forsone det splittede styret

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter