Nyheter

– Krigserklæring mot KrF

I dag ble det kjent at regjeringen foretar nok et bistandskutt. KrFU-leder Ida Lindtveit mener de går til krig mot KrF.

Kristelig Folkepartis Ungdom reagerer hardt etter at det i dag ble kjent at regjering kommer med nye kutt i bistanden. Denne gangen kutter regjeringen i det såkalt salderte budsjettet for 2015. KrF ble ikke varslet om bistandskuttet på 1,1 milliard, men ble selv oppmerksom på kuttet, som allerede var blitt behandlet i statsråd.

– De angriper KrFs hjertesaker gang på gang. Det virker som om de er døve på begge ører, ellers at de ønsker en krig mot KrF. For det er en kringserklæring mot KrF når de kommer med dette nå, sier KrFUs leder Ida Lindtveit.

LES OGSÅ: Kveldsmøte i tolvte time

Liten vilje

Hun mener regjeringen har vist liten vilje til å kutte like hardt på andre poster:

– Det er veldig provoserende at regjeringen tar fra de fattige for å bevilge penger til noen i Norge. De har nærmest ikke vist vilje til å priortiere kutt på andre felt, sier KrFU-lederen.

Hun mener hennes eget parti har vært konstruktive i forhandlinger, men at regjeringen ikke har svart med samme mynt.

– KrF skal være konstruktive. Men vi kan ikke akseptere så store kutt som regjeringen nå legger fram. At dette kommer nå, på det stedet vi er i forhandlinger, viser at de ikke har vilje til å komme KrF i møte. Det er derfor jeg reagerer så sterkt nå, sier Lindtveit.

– Regjeringspartiene vet at dette ikke bare er viktig for KrF, men også for de dette gjelder, sier hun.

LES OGSÅ: Nytt sjokk-kutt gir krisestemning

Overrasket

– Høyre og Frp har lenge ønsket å kutte i bistanden. Du blir likevel overrasket?

– Høyre, Frp, Venstre og KrF har alltid stått sammen om å støtte sivilt samfunn i Norge. Derfor overrasker det meg at regjeringspartiene nå vil kutte ut støtten til sivilt samfunn i fattige og ustabile land, sier Lindtveit.

Hun viser til at flere av prosjektene regjeringen vil kutte, nettopp støtter opp om sivilt samfunn og kamp for menneskerettigheter, slik at disse samfunnene er i stand til å forebygge krig og kronflikt og kontrollere myndighetene bedre i en del land.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter