Nyheter

Kveldsmøte i tolvte time

Erna Solberg forsøker i kveld å dra i land statsbudsjettet i tolvte time, med kveldsmøte på sitt kontor.

Klokken atten fredag kveld samlet Erna Solberg toppene i KrF og Venstre for å gi dem svar på deres siste spissede krav til enighet om en løsning.

Etter det Vårt Land kjenner til er både de parlamentariske lederne og de finanspolitiske talspersonene i de fire partiene samlet på statsministerens kontor.

LES OGSÅ: Nytt sjokk-kutt gir krisestemning

Spissede krav

KrF og Venstre leverte fredag formiddag spissede krav til regjeringspartiene. Etter det Vårt Land kjenner til skal kontrete krav om et grønt skifte, grønne avgiftsøkninger og bistand være blant områdene de to sentrumspartiene krever mer penger til.

Internt i sentrumspartiene var man i ettermiddag oppgitte over at det knapt har vært bevegelse i tilbudene fra regjeringspartiene den siste uken, og at Frp ikke har vist vilje til gi noe for å få i stand et budsjett.

LES OGSÅ: Hareide og Grande: Budsjettarbeidet er i en «krevende situasjon»

Utover natten

En kilde i sentrumspartiene sier til Vårt Land at det er svært åpent hva som kommer til å skje utover kvelden. Det er ikke utelukket at det kan bli flere møter mellom de fire samarbeidspartiene utover natten. Det er heller ingen som tør å spå hvor lenge partitoppene vil sitte i møtet som begynte klokken atten fredag.

Siste frist for å et budsjett i havn, slik at det kan behandles innenfor Stortingets frister er lørdag formiddag klokke tolv.

En sentrumskilde sier til Vårt Land at sjansene for et brudd mellom de fire partiene fortsatt er liten, men at sannsynligheten for et brudd har vokst den siste par dagene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter