Nyheter

Samler 2.500 ungdommer til høstfestival i Tønsberg

Samfunnsengasjement er nøkkelord på den 14. Get Focused-festivalen.

– Vi mener at kristenlivet ikke bare skal leves i kirken, men at vi kan påvirke samfunnet på mange ulike felter. Målet er å åpne opp øynene til ungdommene og vise at de gavene og talentene de har fått kan brukes på mange områder, sier festivalsjef Ole Thomas Talset til KPK.

Kristen og journalist

Get Focused arrangeres for 14. året på rad. I år ønsker festivalledelsen å inspirere de besøkende til å ta med seg troen ut på ulike samfunnsområder.

LES OGSÅ: Utforsker lyden av det hellige

VG-journalist Øyvind Gustavsen holder seminar om hvordan det er å være kristen og journalist, og deler av sine erfaringer fra et av landets største mediehus.

«Hvordan bli en god politiker»

Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) stiller spørsmålet «Hvordan bli en god politiker?» og skal snakke om hvordan man kan utgjøre en forskjell på den politiske arenaen

– Vi har fått inn noen kristne profiler som har spennende og interessante yrker. Det handler om å leve kristenlivet der vi er. Poenget er at man kan bruke gavene ulikt. Noen kan jobbe på skoler, andre kan gå med en filmdrøm i magen, og velge å lage filmer med gode verdier i bunn, sier Talset.

Fortsetter kamp mot menneskehandel

Get Focused har tidligere fått oppmerksomhet for å ha samlet inn store pengesummer til ideelle formål. Festivalledelsen har tidligere hatt som tradisjon å velge nye prosjekter hvert år. I år er menneskehandel igjen i fokus, for tredje året på rad.

– Den kampen er ikke over ennå. Det er ene raskt voksende og forferdelig bransje med lav risiko for å bli tatt og mye penger i omløp. Derfor ønsker vi å fortsette trøkket rundt det, forklarer Talset.

LES OGSÅ: Far-datter-språk på kirkefestivalen i Tromsø

For å avskaffe menneskehandel i Norge er nøkkelen å skape bevissthet og mobilisere folks engasjement, mener festivalsjefen.

– Vi kan bare spre informasjon og inspirere ungdommene til å engasjere seg i kampen mot det moderne slaveriet, og gi penger til de som jobber mot det, sier Talset.

Musikk og internasjonale talere

Hillsong Europe kommer for å holde konsert. Det gjør også bandet NewWorldSon, som består av musikere som har spilt med blant andre Michael Jackson og Alicia Keys.

Biskop Per Arne Dahl taler på søndagens avslutningsmøte. Andre talere er Anette Stokke, Simen Trannum, amerikanske Nathan Edwardson og Havila Cunnington fra Bethel Church.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter