Nyheter

Krever liturgi for homofil vigsel senest i 2017

– Det kan umulig ta årevis å få dette på plass, sier leder i Åpen folkekirke.

Leder Sturla Stålsett i Åpen folkekirke mener det må komme på plass en vigselsliturgi for likekjønnede par i kirken senest i 2017. – Det kan umulig ta årevis å få dette på plass, sier han.

LES MER: – Mine dager i Den norske kirke er talte, sier Benestad

– Dette må Kirkerådet klare å få på plass uten store forsinkelser. Det har allerede tatt år å få en avklaring i denne saken. Nå er det et tydelig signal gjennom et demokratisk valg i Den norske kirke om at vi må nå må få en vigselsordning på plass for likekjønnede, så det er viktig at dette ikke drar ut i tid, sier Stålsett til NTB.

Ifølge en opptelling fra Vårt Land er det nå flertall i det nye Kirkemøtet for vielse av likekjønnede par i Den norske kirke. 61 av delegatene sier ja, mens 35 sier nei, ifølge avisen.

LES MER: Ingen snarvei til vigsel for homofile

Det er imidlertid ikke utarbeidet en liturgi for slike vielser i Den norske kirke. Sist uke vedtok Kirkemøtet at dette skal sette opp som en sak på Kirkemøtet i april 2016, men et vedtak i saken vil tidligst komme på Kirkemøtet i januar 2017.

– Selvfølgelig skal prosessene respekteres, og vi må også ta vare på dem som er uenig i utfallet, men det kan umulig ta årevis å få dette på plass, sier Stålsett.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter