Nyheter

Flertall i Kirkemøtet for å vie homofile

Vårt Lands opptelling viser at det er flertall i det nye Kirkemøtet for å vie homofile i Den norske kirke. Liturgien kan bli vedtatt i januar 2017.

Ikke alle resultatene er klare, men blant de delegatene som er klare for Kirkemøtet, sier 61 ja. Det er nok til at det blir et flertall, ettersom Kirkemøtet består av 116 representanter. Inkludert i disse 61 er seks biskoper.

35 sier nei. Inkludert i disse er også seks biskoper.

– Nå får vi endelig en kirke som sier at lesbisk og homofil kjærlighet er like gudeskapt som heterofil kjærlighet, sier Gard Realf Sandaker-Nielsen, nyvalgt representant i Oslo bispedømmeråd og en av frontfigurene i Åpen folkekirke.

– Prosessen vil ta tid

Kirkemøtet vedtok sist uke at vigselsliturgi for likekjønnede par skal settes opp som sak på Kirkemøtet i april 2016. Dersom flertallet ønsker at prosessen med å utarbeide en slik liturgi settes i gang, slik alt altså nå tyder på, vil saken kunne komme tilbake til Kirkemøtet for endelig vedtak på Kirkemøtet i 2017. Dette møtet avholdes i perioden 25.-31. januar.

Det kan imidlertid gå enda et år før liturgien er et faktum.

Prosessen fram mot endelig vedtak vil ta tid. Selvsagt må dette behandles i tråd med Den norske kirkes prosedyrer i liturgisaker, sa ledende biskop i Den norske kirke, Helga Haugland Byfuglien, under Kirkerådets møte nylig.

– Svært krevende å fremme saken i 2017

Kirkerådets sekretariat antyder at det kan bli vanskelig å få liturgien på plass i 2017:

«Siden Kirkemøtet 2017 kommer allerede i januar måned, vil det være svært krevende å fremme saken for Kirkemøtet 2017. Saken er kompleks. Den skal utredes, forslag til liturgi skal utarbeides, den skal på høring og behandles både i Kirkerådet og Bispemøte. Likevel må saken ha tilstrekkelig tempo. Prosessen må i alle tilfeller ikke forlenges mer enn nødvendig», heter det i et saksframlegg.

LES MER: Ingen snarvei til vigsel for homofile

Nesten ferdig opptelt

Resultatene fra alle bispedømmene unntatt Bjørgvin er nå klare:

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter