Nyheter

– Fantastisk at vi vet allerede nå

Gard Realf Sandaker-Nilsen og ektemann Lasse måtte stå utenfor kirken da de inngikk partnerskap i 2008.

– Nå får vi endelig en kirke som sier at lesbisk og homofil kjærlighet er like gudeskapt som heterofil kjærlighet, sier Gard Realf Sandaker-Nielsen.

Den endelige sammensetningen av det nye Kirkemøtet vil ikke være klart før 8. desember, siden 12 delegater skal velges av menighetsrådene. En opptelling Vårt Land har gjort viser likevel at det allerede nå er et flertall på 61 (av 116) delegater som er for at homofile skal få vie seg i kirken.

– Jeg trodde valgresultatet skulle komme i morgen, så er nesten tatt litt på senga her. Det er fantastisk at vi allerede nå vet at vi har flertall, sier Sandaker-Nielsen som er valgt inn i Kirkemøtet som delegat fra Oslo.

Da Gard Realf Sandaker-Nielsen og Lasse Sandaker-Nielsen inngikk partnerskap i 2008 gjennomførte de inngåelsen i våpenhuset på Kampen kirke. Partnerskapet ble så velsignet i kirken av prest Siri Sunde.

Biskop Ole Christian Kvarme forsøkte å stoppet handlingen.

– Dette er en kjempeviktig sak. Det er derfor jeg har jobbet for dette i mange år. Nå er vi mange som har slått oss sammen fordi de vi ønsker at folk skal få si ja til hverandre foran alteret, sier han.

Det er mange som skal ha æren for seieren, mener Sandaker-Nielsen.

– De som har stemt på Åpen folkekirke, de som nå før valget har jobbet dag og natt og prestene som i mange år har kjempet for denne saken, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter