Nyheter

– Gud tillot 22. juli-massakren

Lokallagsledere i Partiet De Kristne anbefaler omstridt bok om 22. juli-profeti.

«Boken gir enormt verdifull info som de fleste i vårt land ikke kjenner til, og er grundig dokumentert. En uunnværlig bok for alle som ønsker at Norge skal være velsignet av Gud!»

Dette er fylkesleder Vest-Agder for Partiet De Kristne, Jan Ernst Gabrielsen, sin anbefaling av boken 22. juli-profetien, skrevet av Jeremy Hoff. Anbefalingen blir brukt i reklamen for boken på forfatterens hjemmeside.

Bokens hovedbudskap er at Gud tillot 22. juli-terroren. Norge generelt og AUF spesielt ble rammet på grunn av sin anti-israelske politikk.

Den «spontante inkompetansen» som oppsto i forbindelse med 22. juli-terroren minner Hoff om «flere tilfeller i Bibelen, der Israels fiender ble slått av en overnaturlig form for forvirring.» «Jeg er oppriktig bekymret for at Norge kan komme til å stå ovenfor flere slike tragedier, dersom vi ikke tar tak i de virkelige underliggende forholdene,» skriver Hoff i de innledende kapitlene.
LES OGSÅ: – 22. juli-profetien er nasjonalsjåvinistisk tankegods fra USA

– Blitt til Israels fiende

Ifølge meningsmålinger ligger Partiet De Kristne (PDK) an til å kunne kapre et mandat i fylkestinget i Vest-Agder. Vest-Agder-leder Jan Ernst Gabrielsen er overbevist om at Gud har en finger med i spillet når det gjelder alle katastrofer.

– I de fleste tilfeller vet vi ikke hva som er årsaken, men når det gjelder 22. juli, så er det veldig spesielt. Arbeiderpartiet og AUF snudde Norge fra å være Israels-venner til å bli en av Israels verste fiender, sier han til Vårt Land.

Han mener det er masse indikasjoner på at dette har noe med Utøya-massakren å gjøre, og trekker fram Oslo-avtalen som legger opp til deling av «Det hellige land».

– Israel er ikke bare jødenes land, det er Guds land, og Gud forbanner dem som vil dele hans land.

I tillegg mener han at abortloven og ekteskapsloven ødelegger Guds beskyttende mur rundt landet.

– Anders Behring Breivik var ikke Guds sendebud, men med syndene våre åpner vi selv opp for slike forbannelser, sier han.

LES OGSÅ: De Kristne tett på mandater

Advarer mot boka

Redaktør i avisen Dagen, Vebjørn Selbekk, tar i en lederartikkel sterk avstand fra 22. juli-profetien som han mener er «en bok man snarere bør advare mot enn anbefale».

I artikkelen viser han fram hvordan Hoff blant annet bruker tallmagi for å legitimere sine teorier. Det er ikke uvanlig at slike ting dukker opp i forbindelse med store katastrofer eller terrorhandlinger, men «når det gjelder Utøya-tragedien, er det faktisk kristne som står bak de verste konspirasjonene.»

«Omvendelse trenger vi alle sammen. Noen også for å ha gitt Gud skylden for 22. juli», avslutter Selbekk.

Kan få kommunemakt

Også i Farsund kan Partiet De Kristne blir representert i styre og stell. For å komme inn i kommunestyret trenger partiet litt under 150 stemmer. I 2011 stilte de ikke lister i Farsund, men i 2013 fikk de rett over 100 stemmer i stortingsvalget.

På sin facebookside skriver lokallaget til De Kristne i Farsund at boka inneholder et «alvorlig profetisk budskap til Norge. Partiet De Kristne i Farsund tar selvfølgelig profetiske advarsler på alvor og innretter vår politikk etter det.»

– Går dere god for boka, siden dere anbefaler den, lokallagsleder Henry Østhassel?

– Jeg er ikke nødvendigvis enig i alt som står der, men jeg anbefaler folk å lese boken og sette seg inn i den. Den har en interessant vinkling og vi må være villige til å se på årsakene til at 22. juli-terroren skjedde. Slike grusomme tragedier er ikke tilfeldige, sier han.

– Lavpannet og hedonistisk

Østhassel mener at siden Gud er allvitende og allmektig, både visste han og tillot at Anders Behring Breivik plasserte bomben i Regjeringskvartalet og reiste videre til Utøya. Han støtter også Hoffs resonnement om at Gud har trukket bort sin beskyttelse av Norge på grunn av gudløs politikk.

– Når vi kaster Jesus ut av skoler og samfunn og erstatter Ham med lavpannet apelære og hedonistisk morallære - samtidig som vi vil dele Hans øyensten, Jerusalem - da er Jesus en gentleman og trekker seg unna fordi Han respekterer vår frie vilje. Han vet selvfølgelig at våre idiotiske valg betyr at vi pådrar oss forbannelser og smerter. Når tragedier skjer må vi ikke si: «Hvor var Gud i dette». Saken er jo at vi har kastet Ham ut av vårt samfunn, forklarer Østhassel.

– Hvis Gud er allmektig, så vil det vel være hans vilje om dere ikke skulle komme inn i kommunestyret?

– Hehe. Jeg skjønner poenget. Det tar vi som det kommer. Men vi er ikke naive, så vi kan ikke la være å drive valgkamp.

LES OGSÅ: De Kristne kjempe seg frem som «det gamle KrF»

Sykdom og død

– Er det Guds vilje når enkeltmennesker også blir rammet av katastrofer som for eksempel sykdom?

– Igjen: Dersom Gud ikke vet om alt som skal skje med oss, er han ikke allmektig. Dersom han ikke griper inn, betyr jo det at han lar det skje. Men hvorfor, kan jeg ikke svare på. Hans tanker er langt over mine. Hvorfor lot han holocaust skje? Jeg vet ikke, men en dag skal vi skjønne, sier Østhassel.

– Kun fremme PDK

Partileder Erik Selle kjenner til boken, men sier han ikke forholder seg til den som politiker. Han vil heller ikke at boken blir profilert i De Kristne-sammenhenger.

– PDK skal fremme materiell som PDK lager selv. I vår sammenhenger vil jeg ikke ha den boken eller andre ting som ikke er en del av vårt budskap, sier han.

Samtidig vil han ikke legge bånd på hva partikollegaer gjør i andre sammenhenger.

– Vi har religionsfrihet i Partiet De Kristne. Vi kan ikke ha et samfunn der folk ikke kan mene slike ting. De må gjerne diskutere det. Men jeg synes ikke det har noe med politikk å gjøre, sier han.

– Ser du på Midtøsten-konflikten som en åndelig kamp?

– Nei, ikke i den forstand. Det er mye vi er uenig i Arbeiderpartiet når det kommer til Midtøsten-konflikten, men det vil jeg diskutere på politisk mark, sier han

– Tar du avstand fra en åndeliggjøring av konflikten?

– Det er mange ting som har en åndelig dimensjon, men hvis vi skal diskutere Norges forhold til Israel, må vi gjøre det på politisk grunnlag.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Profetiproblemer

Partiet De Kristne har tidligere blitt kritisert for å bruke profetier i sin valgkamp.

– Hva tenker du om det nå, Selle?

– Det er helt normalt å profetere i en kristens liv. Vi bygger et parti basert på et kristent grunnlag med politikk vedtatt på vårt landsmøte, så blir folk inspirert av forskjellige ting, det er helt greit.

– Tillot Gud 22. juli?

– Det er den onde som gjør onde ting i verden.

Forfatter Jeremy Hoff har ikke ønsket å kommentere saken i denne omgang.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter