Nyheter

Velgerne delt i synet på Syria-flyktninger

De blå velgerne er mest negative.

Velgerne på venstresiden og i sentrum er mest positive til å ta imot 10.000 flyktninger fra Syria. De blå velgerne er mest negative, mens Sp-velgerne er omtrent delt på midten.

LES MER: I 1999 vedtok Stortinget, uten nøling, å ta imot 6.000 flyktninger

Av dem som sier de ville stemt på Senterpartiet, svarer 45 prosent ja til å ta imot 10.000 nye flyktninger fra det krigsherjede landet innen 2016, mens 39 prosent sier nei, viser en undersøkelse Norstat har gjort for NRK.

LES MER: – Mulig å hjelpe «der de er»? Løgn, skriver Kaia Storvik

Lengst til venstre på den politiske skalaen sier 93 prosent av Rødt-velgerne og 88 prosent av SV-velgerne ja. Også blant dem som ville stemt De Grønne og Venstre er mer enn tre firedeler positive, henholdsvis 81 og 78 prosent. 71 prosent av KrFs velgere sier ja, men det er også her vi finner den største andelen vet ikke: 17 prosent.

LES MER: – Få flyktningene ut av gangetabellen, skriver Filip Rygg

Mens 69 prosent av Aps velgere vil ta imot 10.000 syrer, er det flertall mot et slikt tiltak blant dem som støtter regjeringspartiene. I Høyre sier 27 prosent av velgerne ja, mens 64 prosent sier nei. Hos dem som ville stemt Frp er svaret enda mer entydig negativt: 5 prosent ja mot 88 prosent nei.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter