Nyheter

Støre samlet partilederne til opprop mot jødehets

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre samlet søndag landets partiledere til opprop mot jødehets. Det er fellesskapets ansvar å markere at ingen skal oppleve usikkerhet og utrygghet, sier han.

Hundre kjente personer fra finans- og kulturlivet i Norge skrev lørdag under på et opprop i Aftenposten for å støtte norske jøder. I oppropet ba de toppolitikerne om å ta tak i jødenes situasjon og bidra til holdningsendring.

Neste dag var Støre i gang allerede fra frokostbordet.

– Jeg leste dette oppropet under frokost søndag. Da tenkte jeg at dette var det naturlig å svare på. Jeg var samtidig sikker på at mine gode kolleger i de andre partiene på Stortinget også var enig i dette. Derfor sendte jeg en melding til dem, sier Støre til Aftenposten.

LES OGSÅ: Støre freder K for kristendom

To-tre timer senere hadde han fått klarsignal fra de sju andre partilederne på Stortinget. I løpet av dagen ble det utarbeidet forslag til tekst som ble sendt rundt til dem. I mandagsutgaven står de åtte partiledernes felles innlegg på trykk

– Jeg håper jødene våre i Norge opplever at de er en del av et fellesskap, som mange slutter seg opp om. Men dette gjelder også alle andre gruppe som opplever usikkerhet og utrygghet. I dette oppropet sier vi at ingen grupper skal oppleve det. Det er fellesskapets ansvar å markere dette, sier Ap-lederen.

Han sier regjeringens handlingsplan mot vold og ekstremisme skal støttes og følges opp framover, og at politikerne skal markere dette tydelig.

Følg oss på Facebook og Twitter!

VL anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter