Nyheter

Støre freder K for kristendom

Om Ap får regjeringsmakt, vil ikke partiet likevel ikke rense bort K'en fra navnet på livssynsfaget.

I en samtale med Vårt Land i tilknytning til landsmøtet gir Aps leder klar beskjed: Å ta omkamp om navneendringen i skolens livssynsfag er absolutt ingen prioritert jobb for ham som mulig statsminister.

– Så en ny K i KRLE-faget får altså bestå om Ap får styre?

– Det finnes dem i mitt parti som mener den må ut. Men dette er ikke det som står øverst på min prioriteringsliste. Denne tematikken er noe vi eventuelt får vurdere etter hvert, både som parti og stortingsgruppe, svarer Aps leder.

LES OGSÅ: Nervøst om K i RLE-fag

Så rødt

Like før påske fikk Stortinget forslagene om endringer i livssynsfaget RLE til behandling. En K for kristendom skal inn igjen i fagets navn, som følge av samarbeidsavtalen mellom Høyre/Frp og KrF/Venstre.

Det kommer også nye målsettinger om andelen kristendom og alt dette får Ap til å se rødt.

– Ap har vært mot navneskifte og endringer i RLE-faget hele tiden. Navnet KRLE er kort og godt ikke vår politikk, Vi vil endre dette om vi overtar regjeringsmakten, sa Ap-medlem av Kunnskapskomiteen på Stortinget, Marianne Aasen, til Vårt Land i januar.

Advarsel: Bort med K

Dermed sendte hun ut et langtidsvarsel om at K'en ville bli fjernet ved en rød valgseier. Men i den saken tenker Støre annerledes:

– Bokstavene har symbolverdi, og det jeg sier et at saken ikke står øverst på min liste, sier Støre og legger til:

– Vi må tenke oss nøye om hvor klokt det er å endre fagplaner frem og tilbake, frem og tilbake. Endringene de siste årene på dette feltet kompliserer det å være lærer og det å være elev.

LES OGSÅ: Vil velge bort RLE om faget bytter navn

Snart i Stortinget

Marianne Aasen forklarer Vårt Land at det ikke har vært noen ny diskusjon i partiet om man likevel skal være myk mot den nye K'en i fagnavnet.

– Vi kommer til å stemme mot navneendringen når Stortinget nå snart behandler saken. Jeg tolker Ap-lederen dit hen at han ikke vil låse seg i denne saken alt nå. Dessuten er det jo ennå ikke avklart hvem som styrer etter neste valg og hva slags saker som da får vekt, sier Aasen.

LES OGSÅ: Kristen K stoppes ikke av protester

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter