Nyheter

As long as you love me

Jeg tror jeg tør synge duett med de fleste. Tør du?

Jeg er homoen. Den vanskelige problemstillingen. Det teologiske problemet. Den som har en samlivsform som blir vektlagt.

Although loneliness has always been ­a friend of mine

I’m leavin’ my life in your hands

Homo-ekteskapet. Homo-nettverket. Homo-volden. Homo-saken. Homo-stoppet. Homo-spørsmålet. Homo-avisen. Homo-kirkevalget.

People say I’m crazy and that I am blind

Risking it all in a glance

Jeg er denne intetsigende forstavelsen som dukker opp her i Vårt Land hver uke. Tast inn «homo + Vårt Land» på Google, og få oppgitt at det finnes omtrent 95.400 resultater.

And how you got me blind is still a mystery

I can’t get you out of my head

Snart skal det være homo-valg. Nå samles det homo-kandidater til homo-kampen over hele ­homo-kirken. Homo-lobbyen søkte Kirkerådet om en homo-million, for å få homo-vennlige kirke­medlemmer til å avgi sin homo-stemme.

Don’t care what is written in your history

As long as you’re here with me

Hva skulle Norges kristne gjort uten oss homoer?­ Da hadde vi ikke hatt mer å krangle om. Da hadde pinsevenner og lutheranere brått fått felles dåpspraksis og katolikkene ville åpnet nattverds­bordet for alle.

Every little thing that you have said and done

Feels like it’s deep within me

Hvert eneste menighetsråd i Den norske kirke­ hadde elsket alle elementer ved gudstjeneste­reformen og trosopplæringsreformen hadde nådd 110 prosent av alle døpte. Kirkerådet hadde hatt all kompetanse i verden til å bli rettssubjekt, ingen ansatte ville vært bekymret for virksomhetsoverdragelsen og det hadde vært lange ventelister på de teologiske lærestedene for lenge siden.

Doesn’t really matter if you’re on the run

It seems like we’re meant to be

Hvis det ikke var for homoene, hadde vi vel ikke hatt noe kirkevalg. Da tipper jeg de fleste folkevalgte i kirken heller ville vært fotballtrener på småguttlaget eller tatt en ekstra tørn i FAU. For det er bare homo-spørsmål som driver dem fram. De driter i misjon, diakoni og økumenikk. De roper i kor: Bare gi oss homo-greier!

I’ve tried to hide it so that no one knows

But I guess it shows when you look into my eyes

Jeg er derfor glad for å kunne bidra til at folk gidder å stille til valg også i 2015, og takker Vårt Land for en fyldig dekning av valgforberedelsene hittil. Jeg er sikker på at den vil øke valgdeltakelsen drastisk, og ikke minst at å bla gjennom 95.400 treff på «homo + Vårt Land» vil gjøre meg bedre rustet til å forstå hvilke problemstillinger Den norske kirke vil stå overfor i neste valgperiode.

What you did and where you’re comin from

I don’t care, as long as you love me, baby

Selv er jeg ikke så lærd som jeg ofte skulle ønske jeg var. Jeg støtter meg til Backstreet Boys. Skjult i det jeg alltid trodde var såpeglatt popmusikk, har de formidlet for verden hvordan det er å være kristen og hvordan en kristen kan gjenkjenne en annen kristen. As long as you love me, baby. Jeg tror jeg tør synge duett med de fleste. Tør du?

I don’t care who you are

Where you’re from

What you did

As long as you love me

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter