Nyheter

Ville ikke innse at hun var alvorlig syk

Ekteparet Stordalen takker for støtten.

– En stor fellestakk for overveldende støtte i dag, sier Petter Stordalen dagen etter at det ble kjent at kona Gunhild lider av en livstruende sykdom.

35-årige Gunhild Stordalen fikk diagnosen systemisk sklerodermi i slutten av oktober.

– Kjære Twitter-venner. En stor fellestakk for overveldende støtte i dag. @G_Stordalen hilser og sier som Schwarzenegger: I'll be back!! skriver Petter Stordalen på Twitter.

LES MER: Gunhild Stordalen er alvorlig syk

Rykter om rehab

Ekteparet valgte å fortelle om situasjonen i Dagens Næringsliv. Ifølge Petter Stordalen skjedde det etter en telefon fra en norsk journalist som ønsket at de skulle kommentere ryktene om at han og kona var på «rehab».

– Hadde det enda vært så vel, sier Stordalen.

Gunhild Stordalen er utdannet lege og er styreleder i The Stordalen Foundation. Hun har blant annet tatt initiativ til konferansen EAT, som har klima og matvareindustri som tema.

I løpet av våren fikk hun diagnostisert såkalt runner's knee i begge knærne, før smertene spredte seg til hoftene og håndleddene. Mot slutten av sommeren ble hun tungpustet, og bevegeligheten i leddene begynte å forsvinne.

LES MER: Jeg har ingenting å skjule

Fornektet

– Det har vært en fornektelsesprosess. Som lege burde jeg nok sett sammenhengene i symptomene for flere måneder siden. Men jeg ville ikke helt innse at det kunne være noe alvorlig. Og når man har mye å gjøre, er det lett å overkjøre kroppslige plager. Så jeg fortsatte som før, sier Gunhild Stordalen til Dagens Næringsliv.

Hun har den varianten av sykdommen som omtales som diffus kutan, som er den mer aggressive og dødelige. For tiden får hun eksperimentell behandling ved et sykehus i Utrecht i Nederland.

– Selv om det er en tøff behandling, er det min eneste mulighet til å komme tilbake, sier Gunhild Stordalen.

NTB Nyheter

NTB nyheter

VL anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter