Nyheter

Frelsesarmeen trekker seg fra omstridt nettsted

Organisasjonen kunne ikke stille seg bak budskapet på nettsiden guttogjente.no

Guttogjente.no er en kristen ungdomssnettside startet av Familie og Medier. Nettsiden ønsker å gi ungdom sex- og samlivsråd ut fra et kristent verdigrunnlag. Nettsiden har rundt 1.000 ­besøkende hver uke, og gir råd og svarer på innsendte spørsmål.

LES OGSÅ: Skal gi unge kristne sexråd

Bedre alene enn som homofil

Helt siden lanseringen har nettsiden vært omstridt. Vårt Land har tidligere skrevet at nettstedet fraråder ungdom å gå inn i homoseksuelle relasjoner og skriver følgende i et av sine svar:

«Det er tungt å bære på følelser som man ikke kan leve ut i forhold til et annet menneske. Likevel tror vi at det på lang sikt vil være det bedre å leve alene enn å gå inn i et homoseksuelt eller lesbisk forhold.»

I tillegg står det å lese på nettstedet at tenåringer kan oppleve at de blir tiltrukket av en person av samme kjønn, men at det går over.

Frelsesarmeen trekker seg

15 organisasjoner har stilt seg bak nettsiden. Inntil nylig. Frelsesarmeen har nemlig bestemt seg for å trekke seg som støttespiller, melder VG.

– Styret for Frelsesarmeens barn og unge drøftet dette støttemedlemskapet på et møte i august. De syntes det var vanskelig å stille seg bak svarene, og valgte derfor å ikke fornye. Dette ble også meddelt guttogjente.no, skriver kommunikasjonssjef Andrew Hannevik i Frelsesarmeen til avisen.

Initiativtakerne til nettsiden har to målgrupper for informasjonsarbeidet:

Gi unge mennesker veiledning i spørsmål om kropp og følelser, sex og samliv ut fra et kristent livssyn.

Gi foreldre, lærere og ungdomsledere kunnskap og ressurser som en hjelp i deres arbeid med å veilede unge mennesker.

To ansatte og et fagråd på fire personer skal drive rådgivningsarbeidet, som blant annet innebærer å svare på spørsmål som sendes til nettsiden.

Fikk kritikk

I sommer gikk leder av Åpen kirkegruppe for homofile og lesbiske, Geir Wiknes, ut mot nettsiden.

- De peker på bibelen og kristen moral, og mener de har de rette svarene. Men de viser 
liten ydmykhet overfor alle som lider på grunn av skamfølelsen som kristne organisasjoner gir unge når det gjelder seksualitet.

Wiknes pekte blant annet på en urovekkende høy selvmordsrate blant unge, kristne homofile, og var svært kritisk til at nettsidens fagråd, bestående av en sykepleier, en helsesøster og en overlege.

- Det ville vært uhørt hvis fagpersonene ga disse rådene til homofile i offentlig sammenheng. Det blir helt feil å spille på yrkesbakgrunn, når de ikke er nøytrale helsepersoner i sin rolle på nettstedet, sa Wiknes.

LES OGSÅ: Kristent nettsted: Homofil tiltrekning går over

Daglig leder av guttogjente.no, Kristine Sandvik, mente på sin side at svarene nettsiden gir angående homofil legning er godt forankret.

- Vi har helsepersoner med i fagrådet for å kunne sikre at vi gir gode og riktige svar på medisinskfaglige spørsmål. Når det gjelder svar på spørsmål om homofili, er disse basert på verdisynet vårt, sier hun i sommer.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter