Nyheter

Stortinget krever flere Syria-flyktninger til Norge

Et flertall på Stortinget ønsker at Norge skal ta imot flere syriske flyktninger enn de 1.000 som regjeringen har åpnet for. Nå reageres det kraftig på at justisministeren ikke har fulgt opp vedtaket.

– KrF fremmet et forslag vi fikk Stortingets flertall med på. At regjeringen da ikke leverer, er uakseptabelt, sier Geir Toskedal, innvandringspolitisk talsmann i KrF til Bergens Tidende.

– Regjeringen gir blaffen i stortingsflertallet, sier Ap-nestleder, Helga Pedersen.

LES OGSÅ: Sentrum krever rask avklaring om Syria-flyktninger

Mer enn tre millioner mennesker er på flukt som følge av borgerkrigen i Syria. Regjeringen har vist til at det er mer effektivt å hjelpe flyktningene i nærområdet.

De øvrige partiene på Stortinget mener derimot Norge kan ta imot flere. I juni behandlet representantene et forslag fra SV og Karin Andersen om å ta imot 5.000 syriske kvoteflyktninger i Norge. Det ville ikke de andre partiene støtte, men SV, Ap, Sp, V og KrF stemte alle for et anmodningsvedtak der det står at regjeringen må redegjøre for Stortinget om hvor mange flere syriske flyktninger Norge kan ta imot i 2014– 2015.

Svaret kom onsdag i statsbudsjettet. Det blir ingen økning. Norge vil ta imot 1.000 syriske kvoteflyktninger i 2015, like mange som i år.

LES OGSÅ: Beinhard stridshøst om skatt og klima

I en epost til Bergens Tidende skriver statssekretær Himanshu Gulati (Frp) i Justisdepartementet:

– Vi vil aldri kunne ta imot alle syriske flyktninger til Europa. Måten vi hjelper flest mulig av de millioner av flyktninger, i og rundt Syria, er gjennom den humanitære hjelpen i nærområdene. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter