Nyheter

Retorisk dobbeltspill

Debatten om hets og islam er ikke vanskelig for Siv Jensen. Den er tvert imot veldig enkel.

I går kom innrømmelsen som satt langt inne. Siv Jensen sa på NRKs Politisk kvarter at netthetsen mot Hadia Tajik var over grensen.

Men var den egentlig det? Eller passer den godt inn i Fremskrittspartiets ideologi? Kommentaren Ulf Leirstein liket på Facebook, feilstavet Arbeiderparti-politikerens navn til «Hadeda Taquida».

LES OGSÅ: Frp og offerrollen

«Taquida» handler om at muslimer godt kan lyve til vestlige for å snike seg inn og få gjennomslag for sitt ønske om religiøs maktovertakelse. Ja, nemlig. Det ligner til forveksling på teorien om at Norge «snikislamiseres». Kommentaren påpekte da også den uheldige «muslimdominansen» ved at Tajik leder justiskomiteen.

Så følger saken det vanlige, dramaturgiske løpet som det alltid gjør med Frp når det kommer til slike saker. Frps Mazyar Keshvari forsvarer Leirstein og mener Tajik er selvopptatt når hun reagerer. Leirstein mener kommentaren han likte er noe Tajik må tåle.

Noen som tror Frp så går i seg selv og bestemmer seg for at en beklagelse er på sin plass? Nei, det handler trolig om å stå løpet så lenge som mulig. Det handler om at Frp vet det er helt nødvendig for partiet å gjøre enkelte velgere trygge på hva de «egentlig» mener om islam og muslimer. Før de som martyrer lar seg presse på plass av den venstrevridde pressen.

Leirstein valgte å beklage Youtube-videoen som hevder at Tajik oppfordrer til drap. Men de øvrige kommentarene om Tajik står han ved.

Og Siv Jensen ser kanskje litt svett ut, der hun sitter i NRKs studio og etter mange runder innrømmer at det Leirstein gjorde var over grensen.

Men Jensen svetter ikke fordi hun skammer seg over Leirstein. Hun svetter fordi hun jobber hardt for å være stueren - og samtidig holde på de islamofobe velgerne til Frp.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter