Nyheter

Eksperter: Evalueringen av sexkjøpsloven er for dårlig

Mener for få fagmiljøer har vært involvert.

Evalueringen av sexkjøpsloven, som ble lagt fram mandag, møter motbør av en forsker fra forskningsstiftelsen Fafo og en professor i kriminologi.

LES MER: Mindre prostitusjon med sexkjøpsloven

For få fagmiljøer. Fafo-forsker Anette Brunovskis og kriminologiprofessor May-Len Skilbrei ved Universitetet i Oslo mener oppgaven med å evaluere loven burde vært løst av flere fagmiljøer på vold, holdningsendringer, migrasjon, politi og sosialt arbeid, skriver Aftenposten.

I en kronikk i avisens lørdagsutgave retter Brunovskis og Skilbrei hard kritikk mot at det ikke ble lagt opp til full evaluering av loven.

– Vista Analyse sier selv i rapporten at det er knyttet betydelig usikkerhet rundt grunnlaget for konklusjonene, men formidler utad at prostitusjon og menneskehandel har gått ned, sier Brunovskis til avisen.

LES MER: Høyre på gli om sexkjøp

Står inne for konklusjon. Det er Vista Analyse AS som har evaluert sexkjøpsloven på oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet. Ifølge rapporten fungerer loven etter hensikten, som var å redusere prostitusjonen.

– Vår oppgave var ikke å gå inn i en politisk diskusjon om hvorvidt loven er god, vi skulle bare finne ut om den virker. Og det gjør den, det står vi inne for, sier daglig leder i Vista Analyse, Ingeborg Rasmussen, som var prosjektleder for rapporten.

BLI MED I DEBATTEN: – Erna Solberg kan presse gjennom en skroting av sexkjøpsloven. Men trolig forstår hun at saken er tapt, skriver Berit Aalborg

Kritikere får støtte. Camilla Hammergren, som er fagansvarlig i Pro-Senteret, støtter Brunovskis og Skilbrei. Hun mener gjennomgangen har vært altfor overfladisk.

Statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) i Justisdepartementet opplyser at evalueringen fra Vista Analyse kun skal være én av flere kilder som regjeringen vil støtte seg på i arbeidet med en stortingsmelding om dette.

NTB Nyheter

NTB nyheter

VL anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter