Nyheter

Disse vil bli stortingsprest

Fem søkere ønsker å ta over jobben til Per Arne Dahl. Søkerlisten til ny stortingsprest er klar.

To kvinner og tre menn har søkt på stillingen som stortingsprest. Før sommeren sa Per Arne Dahl opp sin stilling på Stortinget etter syv år i tjenesten for å bli biskop i Tunsberg. Den nye presten skal være på plass fra oktober.

SE VIDEO: Vårt Land var med da Per Arne Dahl holdt sin siste samling på Stortinget

Disse kandidatene står på søkerlisten, skriver Dagen.

* Ragna Dahlen (57) fra Oslo. Rådgiver i utdanningsavdeling i Presteforeningen. Har etter- og videreutdanning i fagområder innenfor liturgikk, sjelesorg og spiritualitet.

* Svein Bjarte Mangersnes (50) fra Asker. Sykehusprest på Hospice Lovisenberg i Oslo.

* Kjersti Østland Midttun (34) fra Oslo. Prest i Oslo bispedømme.

* Sjur Isaksen (50) fra Fjerdingby. Konstituert praktikumsleder ved Menighetsfakultetet (MF). Har tidligere vært engasjert av Presteforeningen, Kirkerådet og Areopagos for å reise rundt og snakke om hvordan prester kan bevare vitaliteten og lidenskapen i tjenesten.

* Siste kandidat er «unntatt offentligheten» av hensyn til stedet mannen jobber nå.

– Jeg tror ikke det blir vanskelig å finne en god stortingsprest blant disse kandidatene, sier stortingets direktør, Ida Børresen, til avisen.

Sjelesorg. Ifølge Oslo-biskop Ole Christian Kvarme krever stillingen en prest som har erfaring med sjelesorg og veiledning.

– Tjenesten handler om å være nærværende i møte med mennesker i «det stille rom». Vi ser også etter en prest som er en god kommunikator og som kan formidle evangeliet og troen på Gud i våre liv, uttalte Kvarme til Vårt Land i forbindelse med Dahls avskjedssamling før sommeren.

BLI MED I DEBATTEN: «Det er pinlig å være norsk med stortingsprest», skriver humanetiker Levi Fragell. Enig?

Alle vil ha prest. En ringerunde Vårt Land gjorde i vår viste at representanter fra alle partier ønsker at Stortinget beholder ordningen med en prest selv om Per Arne Dahl slutter.

LES MER: Alle vil ha stortingsprest

– Stortinget bør absolutt ha en prest, sa Martin Kolberg, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet.

Flere trossamfunn. Stortingspresident Olec Thomessen opplyste i den forbindelse at den også kan være aktuelt at flere trossamfunn blir representert.

Intervjurunden vil begynne snart og stortingsdirektør Børresen håper ansettelsen er klar i midten av september.

LES MER: Stortinget får ny prest til høsten

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter