Nyheter

Jobber for å gjeninnføre omstridt homolov

Ugandas nasjonalforsamling vil trolig gjeninnføre den omstridte loven mot homofili som ble opphevet for en uke siden.

En gruppe ugandiske politikere arbeider med å få loven innført på ny, og samler underskrifter til støtte for det nye lovforslaget.

– Vi mobiliserer medlemmer for å få deres støtte til en å fremme dette lovforslaget på ny, sier lederen av initiativet, Abdu Latif Ssebaggala.

200 stemmer. Han mener han i løpet av et par dager vil ha skaffet over 200 stemmer, i en nasjonalforsamling bestående av 383 medlemmer.

En grunnlovsdomstol erklærte fredag forrige uke at det ble begått feil da loven som gjorde at homofile risikerte livsvarig fengsel ble vedtatt, og domstolen opphevet loven.

Skader relasjoner. Den omstridte homofililoven førte til at flere vestlige land revurderte sin bistand til og investeringer i landet. Dersom Uganda gjeninnfører loven, kan det igjen skade landets relasjoner med Vesten.

Loven ble første gang fremmet for nasjonalforsamlingen i 2009, men i denne versjonen sto det at homofili skulle straffes med døden. I et senere lovforslag ble straffen endret til livsvarig fengsel, slik ugandisk lov har fastslått i om lag 60 år.

Loven ble vedtatt av nasjonalforsamlingen i desember i 2013.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter