Nyheter

Politiet ber flere anmelde hatkriminalitet

Tror det finnes store mørketall.

Oslo (NTB): Antall anmeldelser av rasistisk motivert vold har gått ned de siste årene. Politidirektoratet mener mørketallene er store og vil senke terskelen for å anmelde hatkriminalitet.

Politiets kriminalstatistikk viser at antallet anmeldelser for rasistisk hatkriminalitet gikk ned fra 235 i 2010 til 141 i fjor, skriver Dagsavisen.

– Vi tror det er et stort problem at folk som rammes ikke tar kontakt med oss, og vi ønsker en lavere terskel for å anmelde hatkrim, sier seniorrådgiver Ingvild Hoel i Politidirektoratets seksjon for forebygging- og kriminalitetsbekjempelse.

Direktoratet har satt i gang nye tiltak for å skape tillit til politiet vil etterforske rasistisk motivert vold, ifølge Hoel. Politidirektoratet arbeider blant annet for å bevisstgjøre politifolkene som tar imot anmeldelser. I tillegg skal dem som opplever at etterforskningen henlegges, få en begrunnelse.

– De som anmelder hatkrim, skal merke at vi tar deres situasjon på største alvor, sier Hoel.

Leder Rune Berglund Steen i Antirasistisk Senter mener politiet ikke tar rasistisk motivert vold på alvor.

– Problemet med hatkriminalitet må løftes. Folk som opplever trusler eller vold må anmelde. Men det må også registreres og følges opp bedre fra politiet, sier han til Dagsavisen.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter