Nyheter

Her er de nominerte til Petter Dass-prisen

Etter forslag fra leserne har Vårt Land nominert Kristelig Gymnasium, Sunniva Gylver, Stefan Bengtsson, Rigmor Aasrud og Rune Larsen.

Petter Dass-prisen deles av Vårt Land til en person eller en institusjon som har bidratt til å forene folkeliv og tro på Gud og til å sette den kristne tro på dagsorden i vårt samfunn, på en jordnær og folkelig måte i beste Petter Dass-ånd.

Kandidat 1: Kristelig Gymnasium ved Tjostolv Berget

100-årsjubilanten Kristelig Gymnasium (KG) har gjennom generasjoner utdannet personer som senere har inntatt viktige posisjoner i norsk kirke- og samfunnsliv. Skolen har et meget godt rykte i hele Stor-Oslo og markerer seg dessuten gjennom sin årlige aksjon, der elevene samler inn millioner til humanitære formål. Til sommeren går Tjostolv Berget av med pensjon etter 21 år som rektor og totalt 38 år som ansatt ved skolen.

Kandidat 2: Sunniva Gylver

Prest Sunniva Gylver forsker for tiden på menighetsutvikling i folkekirken. I tillegg skriver hun andakter i Vårt Land, holder andakter i NRK, er fast spaltist i Aftenposten og redaktør i Luthersk Kirketidende. Hennes forkynnelse og debattstil preges av nysgjerrighet, tydelighet og ærlighet, og hun møter folk på en flott måte i alt hun gjør.

Kandidat 3: Stefan Bengtsson

Forlagssjef Stefan Bengtsson er hovedmannen bak den nye salmeboken for Den norske kirke. Han har bygget opp musikkforlaget Cantando/Musikkforlaget til å bli Norges største innen kirkemusikk, med et stort antall sakrale og profane utgivelser. I tillegg har vært kirkemusiker i Den norske kirke i om lag 30 år.

Kandidat 4: Rigmor Aasrud

Rigmor Aasrud satt som kirkeminister i fire år, og hun var både synlig og aktiv i den rollen. I sin statsrådtid sørget hun for en kraftig opptrapping av bevilgningene til trosopplæringen i Den norske kirke, og hun hadde en konstruktiv tilnærming til kirkens samfunnsrolle.

Kandidat 5: Rune Larsen

Artisten Rune Larsen har formidlet sang og musikk i generasjoner. Han legger aldri skjul på sin kristne tro og på det budskapet han ønsker å formidle. Særlig i adventstiden har han en unik talerstol når han opptrer på godt besøkte julekonserter over hele landet. Larsen feirer i år 50 år som artist.

Kandidatene vil bli presentert i intervjuer i papiravisen og i videoinnslag på vl.no utover høsten. Allerede førstkommende torsdag presenterer vi Kristelig Gymnasium og rektor Tjostolv Berget.

LES MER: Oslo Gospel Choir fikk Petter Dass-prisen 2012

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter