Nyheter

30 millioner mennesker lever som slaver

I Mauritania arves slavestatusen gjennom generasjoner.

Rundt 30 millioner mennesker lever i slaveri rundt om i verden, sier organisasjonen Walk Free Foundation.

Nesten halvparten av dem befinner seg i India, men problemet er mest påtrengende i Mauritania, der 4 prosent av befolkningen er slaver.

I begrepet slaveri regner organisasjonen, som har sitt sete i Australia, tvangsekteskap, gjeldsslaveri, menneskehandel og tvangsarbeid. Noen er rett og slett født inn i slaveri, og mange som regnes som slaver, er barn.

Overrasket. Ifølge indeksen til WFF er det mennesker som lever i slaveri i alle de 162 land som organisasjonen har undersøkt.

– Mange mennesker er overrasket over å høre at slaveri fortsatt fins, sier WFFs leder Nick Gromo. Han sier de trodde praksisen tok slutt da slavehandelen fra Afrika til Amerika opphørte på 1800-tallet.

I India omfatter slaveriet alt fra arbeid i steinbrudd og ovner til å lage murstein til menneskehandel i sexindustrien.

Slavestatus arves. I Mauritania er den vanligste formen for slaveri der slavestatusen arves gjennom generasjoner. Tvangsekteskap og gjeldsslaveri er heller ikke forbudt.

De ti landene som har flest mennesker som lever i slaveri, er foruten India på topp, Kina, Pakistan, Nigeria, Etiopia, Russland, Thailand, Kongo, Myanmar og Bangladesh.

De ti landene der andelen av mennesker som lever i slaveri, er høyest, er Mauritania, Haiti, Pakistan, India, Nepal, Moldova, Benin, Elfenbenskysten, Gambia og Gabon.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter