Nyheter

Kulturredaktøren ble pilegrim

Aftenpostens Knut Olav Åmås vandret som pilegrim gjennom Valdres. Til slutt måtte han gråte.

Åmås ble med på en organisert pilegrimsvandring i Valdres. I Aftenposten mandag 5. august skriver han om sin ukelange vandring.

Feil? Første dagen startet med regn, og han tenkte at han var på feil sted til feil tid: «Noen dager før hadde jeg ligget på et godt hotell i en europeisk storby, sittet på fortausrestaurant og drukket champagne og spist lekker lunsj.»

LES OGSÅ: Pilegrimsfesten ble til sorg

Andre morgenen våknet han i et telt og tenkte: «Syv hele dager igjen. Massevis med kilometer. Hva i all verden var jeg blitt med på?»

LES OGSÅ: Pilegrimer kommer til stengte kirker

Gråt. Men da uken var ferdig nærmet han seg St. Thomaskirken på Filefjell. Da gråt redaktøren, som hevder at han ikke er religiøs. Han gråt «av glede og lykke»:

«Hvorfor? På grunn av kombinasjonen av natur, kultur, historie og religion som en pilegrimsvandring byr på.», skriver Knut Olav Åmås: «Klisjeen viste seg å stemme: En pilegrimsvandring er en både indre og ytre reise. (…) Livet består av øyeblikk. En pilegrimstur er en eneste lang serie med øyeblikk du aldri glemmer. Det mest håpløse opplegg jeg trodde jeg noen gang skulle være med på, var blitt til den fineste sommeropplevelse jeg noensinne har hatt. Neste år går jeg nøyaktig samme tur igjen, skriver Knut Olav Åmås i Aftenposten.

Les intervju om kulturredaktørens pilegrimsvandring i [https://www.buyandread.com/pub.htm?pid=vartland Vårt Lands papirutgave] 7. august 2013.

Les Knut Olav Åmås snakke om sitt livssyn i portrettet i [https://www.buyandread.com/pub.htm?pid=vartland Min tro] 10. august 2013.

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme er nyhetsleder i Vårt Land. Har du nyhetstips, send mail til kjell.kvamme@vl.no.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter